ربات صنعتی

کلمه ربات همیشه چشم‌اندازی به سوی آینده محسوب می‌شود اما همین آینده با سرعتی باور نکردنی با نام ربات صنعتی به سوی ما آمده تا سرعت و پیشرفت را با ما شریک شود.

صنعت همیشه در حال پیشرفت روزافزون و به کارگیری روش‌های نوین است. پس اگر از فعالان حوزه صنایع گوناگون هستید، حتما یکبار کلمه ربات صنعتی به گوش شما رسیده است. از مهم‌ترین دلایل اضافه شدن ربات‌های صنعتی به خط تولید می‌توان به افزایش رقابت در بازارهای صنعتی، بالا بردن سرعت تولید و اهمیت سلامت جانی نیروی انسانی اشاره کرد. به همین دلیل شرکت های سازنده ربات صنعتی هر روز به دنبال ارتقاء سطح کیفیت محصولات خود هستند. اما سؤالاتی که ممکن است برای شما پیش آید؛

ربات صنعتی چیست؟

انواع ربات صنعتی کدام‌ها هستند؟

برای خرید ربات صنعتی رعایت چه نکاتی ضروری است؟

قیمت ربات صنعتی چقدر است؟

کاربرد و مزایای استفاده از ربات صنعتی چیست و…

که در ادامه پاسخ آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ربات صنعتی چیست؟

این روزها واژه ربات صنعتی و ورود ربات‌ها به صنایع مختلف بیش از پیش به گوش می‌رسد. اگر بخواهیم به‌طور دقیق‌تر ربات صنعتی را مورد بررسی قرار دهیم؛

ربات صنعتی یک بازوی مکانیکی متحرک است که با داشتن قابلیت‌های کنترل اتوماتیک، برنامه‌پذیری و چندمنظوره بودن، بیشترین جایگاه را در صنایع گوناگون به خود اختصاص داده است. درواقع ربات صنعتی که یک سیستم اتوماتیک محسوب می‌شود، وارد قسمتی از فرایند تولید شده و بخش مورد نظر اتومات می‌شود.

ربات مورد استفاده در صنایع که در ابعاد میکرو تا ابعاد بزرگ‌تر کارخانه‌ای موجود است، قابلیت اضافه شدن به خط تولید را دارد. این بازوی مکانیکی به صورت ثابت و یا متحرک برای انجام کارهای پُرخطر یا تکراری با دقت بسیار بالا برنامه‌ریزی می‌شود، به همین دلیل صنایعی که از ربات‌های صنعتی به جای نیروی انسانی استفاده می‌کنند در حال افزایش است.

ربات صنعتی به صورت اتوماتیک قابل کنترل است.
ربات صنعتی به صورت اتوماتیک قابل کنترل است.

تاریخچه ربات مورد استفاده در صنایع

در سال 1937میلادی، شخصی به نام Taylor اولین ربات را که در صنایع تولیدی شناخته می‌شود را ساخت. این ربات توان خود را از یک موتور الکتریکی تأمین می‌کرد و توانایی چیدن لایه‌های چوب را بر روی هم، طبق الگویی که از صفحه کاغذی دریافت می‌کرد، داشت.

اگرچه این ربات در صنایع تولیدی به عنوان ربات صنعتی شناخته می‌شد اما اولین ربات که به صورت رسمی ثبت شده، مربوط به سال 1954میلادی، توسط George Devol است. قابلیت این ربات جابجایی اشیا در شعاع 5متری بود که می‌توانست آن‌ها را از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل کند.

فرمان‌پذیری ربات‌هایی که در ابتدا ساخته شدند به صورت کاغذی بود یعنی ربات دستورات را توسط یک صفحه کاغذی که الگو در آن مشخص بود، دریافت می‌کرد.

با پیشرفت فناوری، دریافت اطلاعات و فرمان‌پذیری ربات‌های صنعتی از کاغذی به فرمان‌پذیری توسط ریزپردازنده‌ها ارتقا پیدا کرد که موجب ساخت ربات‌های پیشرفته‌تری در سال 1975میلادی شد. این موضوع سبب شد که کشورهایی مانند ژاپن با سرمایه‌گذاری بر روی صنایع ربات‌های صنعتی، تولید این ربات‌ها را در این کشورها توسعه دهند.

شکل مدرن استفاده از ربات در صنعت، مربوط به سال 1980میلادی است. استفاده از ترکیب نیروی انسانی و ربات در صنایع تا سال 2008 رواج داشت تا اینکه در همان سال یک شرکت دانمارکی با توسعه ربات‌های مشارکتی توانست سیستمی را اجرا کند که در آن ربات‌ها به مشارکت یکدیگر 0تا100 فرایند تولید را انجام می‌دادند.

انواع ربات صنعتی

انواع ربات‌ صنعتی را به دو صورت مورد بررسی قرار می‌دهند؛

  1. انواع ربات براساس کارایی
  2. انواع ربات براساس پیکربندی

که به تفسیر و توضیح هر کدام از این دسته‌بندی می‌پردازیم.

ورود ربات‌ها به صنایع تغییرات قابل توجهی ایجاد کرد.
ورود ربات‌ها به صنایع تغییرات قابل توجهی ایجاد کرد.

1-انواع ربات براساس کارایی

1. ربات handling(جابجایی): دسته‌ای از ربات‌ها در صنایع وجود دارند که به آن‌ها ربات‌های عملگر گفته می‌شود. ربات handling یا همان جابجایی، وظیفه تأمین مواد اولیه برای این ربات‌های عملگر و همچنین دریافت و انتقال موادی که به وسیله ربات عملگر تولید می‌شود را دارند. علاوه‌ بر این، ربات handling از حساسیت بالایی برخوردار است و همچنین با سرعت و قدرت زیادی کار می‌کند.

ربات‌های جابجایی یاسکاوا در افزایش کارایی، کمک به نیروی انسانی و بهینه‌سازی فرآیندهای لجستیک نقش چشم‌گیری دارند؛ در مقاله ربات جابجایی یاسکاوا، از سیرتاپیاز این ربات را برای شما توضیح داده‌ایم؛ برای آشنایی بیشتر با این ربات، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

2. ربات بُرِش: همانطور که از نام این ربات پیداست، وظیفه بُرِش قطعات بزرگ به قطعات کوچک‌تر، با این ربات است. ربات عملگر یک ربات بُرِش است که با دقتی بسیار بالا بُرِش مواد اولیه را انجام می‌دهد. ربات عملگر یکی از انواع پیچیده ربات بُرِش محسوب می‌شود.در ربات برش لیزری از لیزرهای پرقدرت برای برش دقیق مواد مختلف مثل پلاستیک و فلز استفاده می‌شود. این ربات‌ها می‌توانند قطعات مختلف را با دقت و سرعت بسیار بالایی برش بزنند. ربات‌های برش لیزری فرآیند تولید را ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند و باعث می‌شود در روند تولید ضایعات کمتری تولید شود.

3. ربات بسته‌بندی: نام این دسته از ربات، کارایی آن را مشخص می‌کند.این ربات‌ها در خط تولید بسته‌بندی مواد غذایی، نوشیدنی و سایر موادی که جزء این دسته هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسته‌بندی رباتیک علاوه‌بر کاهش هزینه‌های تولید، سرعت و دقت را بالا می‌برد.

ربات بسته بندی به بیشترشدن کارایی، بالارفتن دقت و کمترشدن کار دستی در فرآیند بسته‌بندی کمک ویژه‌ای می‌کند. خوبی این ربات این است که با پیکربندی‌های مختلف محصول سازگار است و بسته‌بندی را با اطمینان بیشتری انجام می‌دهد.

4. ربات رنگ‌آمیزی: در مکان‌هایی که نیازمند رنگ‌آمیزی در شرایط سخت و خطرناک هستند، ربات رنگ‌آمیزی کارایی دارد. این ربات‌ها در مواردی که به دلیل دمای بالا، وجود مواد سمی درون ترکیب رنگ و… استفاده از نیروی انسانی غیرممکن است، از این ربات استفاده می‌شود. رنگ‌آمیزی رباتیک در صنایع خودروسازی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ربات رنگ پاش فرآیند رنگ‌کردن را با دقت بالا و به‌‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهد. با کمک این ربات بهره‌وری خطوط تولید بسیار بیشتر شده و محصولات با کیفیت بالاتر و همچنین ضایعات کمتر تولید می‌شوند.

5. ربات جوش: توانایی جوش نقطه‌ای با دقت بسیار بالا در صنایع حساسی مانند هواپیماسازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از ربات جوش در این صنایع موجب بالا رفتن کیفیت در محصول نهایی می‌شود. علاوه بر جوش نقطه‌ای از ربات جوشکاری در جوشکاری الکتریکی و لیزری نیز استفاده می‌شود. توسعه ربات صنعتی جوشکاری به دلیل ایمنی نیروی انسانی و جلوگیری از تنفس گازهای سمی انجام شد. در نتیجه می‌توان گفت که ربات‌ها تأثیرات مثبت زیادی در صنایع ایجاد کردند.

ربات جوشکاری با مجهزبودن به فناوری‌های مدرن و بازوهای رباتیک، کارهایی مثل جوشکاری نقطه‌ای، جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری واترجت و.. را به‌راحتی انجام و باعث بهره وری بیشتر در خط تولید می‌شود.

استفاده از ربات صنعتی در خودروسازی، افزایش سرعت تولید را به دنبال دارد.
استفاده از ربات صنعتی در خودروسازی، افزایش سرعت تولید را به دنبال دارد.

6. ربات مونتاژ: استفاده از ربات‌های صنعتی در مونتاژ سبب کاهش خطای انسانی و افزایش تولید می‌شود. استفاده از ربات‌ها در خط مونتاژ صنایع گوناگون بسیار مرسوم است.

ربات مونتاژ، ربات‌های پیشرفته‌ای هستند که برای ساده‌سازی و اتوماتیک‌کردن فرآیندهای مونتاژ در خطوط تولید طراحی شده‌اند. ربات‌های مونتاژ یاسکاوا نقش موثری در بالارفتن راندمان تولید و کیفیت محصولات دارند.

2-انواع ربات براساس پیکربندی

1. ربات مفصلی: می‌توان گفت که رایج‌ترین پیکربندی ربات‌های صنعتی، مربوط به دسته ربات مفصلی است. یعنی حدود 60درصد ربات‌هایی که در طول 1سال در جهان نصب می‌شوند، از نوع ربات مفصلی هستند. شباهت زیاد ربات مفصلی به بازوی انسان و انعطاف‌پذیری بالای آن، کارایی آن را افزایش می‌دهد.

ربات مفصلی در دو نوع 6محور و 7محور موجود هستند که نوع 7محور آن جهت دسترسی بهتر ربات موجود است. ربات مفصلی به شکل 6اتصال چرخشی ساخته می‌شود که هر اتصال بر روی مفصل قبلی نصب می‌شود. در محیط‌های کاری که بیش از یک پیکربندی وجود دارد، ربات مفصلی کارایی خوبی از خود نشان می‌دهد. همچنین قرار دادن ابزار در جهت دلخواه و موقعیت خاص، از توانایی‌های ربات مفصلی است.

ربات مفصلی در صنایعی مانند جابجایی، جوشکاری و رنگ‌آمیزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دسترسی این ربات‌ها از 0.5متر تا بیش از 3.5متر و توانایی حمل بار تا بیش از 1000کیلوگرم را دارند.

2. ربات کارتزین: این ربات که با نام‌های ربات خطی یا گانتری هم شناخته می‌شود، همانطور که مشخص است محور حرکت آن‌ها به شکل خطی است. این ربات صنعتی در دستگاه‌های ماشین‌کاری، موتورسازی، چاپ‌گر سه‌بعدی و انتقال قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. 22درصد فروش جهانی ربات صنعتی مربوط به این دسته از ربات‌هاست و دومین پیکربندی مورد استقبال در میان ربات‌های صنعتی است.ربات کارتزین در صنایعی در نیاز به دقت و تکرارپذیری دارند، مثل کارهای مونتاژ، انتخاب و جابجایی مواد، عالی هستند. این ربات‌ها با طراحی پیشرفته‌ای که دارند باعث افزایش کارایی خطوط تولید می‌شوند.

3. ربات اسکارا: رباتی که جهت مونتاژ طراحی شد، ربات اسکارا است. چهار محور بازوی این ربات شامل یک چرخش پایه، یک حرکت عمودی خطی و دو حرکت چرخشی در قسمت عمودی است.

دقت و سرعت بالای ربات‌ها، آن‌ها را درصنایع مختلف بسیار محبوب کرده‌است.
دقت و سرعت بالای ربات‌ها، آن‌ها را درصنایع مختلف بسیار محبوب کرده‌است.

قسمت عمودی بازو بسیار سخت است و می‌تواند در صفحه افقی هم منطبق شود. سرعت و شتاب این ربات بالا است و محبوبیت بالایی در آسیا دارند. 12درصد فروش جهانی را به خود اختصاص داده‌اند که بیشتر آن در مناطق آسیایی است.

اگر در مورد این ربات نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، به شما توصیه می‌کنیم خواندن مقاله ربات صنعتی اسکارا را از دست ندهید!

4. ربات دلتا: ربات دلتا را با نام ربات موازی نیز می‌شناسند. این ربات از سه بازوی متصل به یک پایه مشترک ساخته می‌شود. طراحی این ربات‌ها به شکل نصب شده در سقف است که موتورها در آن، در قسمت پایه قرار گرفته‌اند و بازوها در قسمت پایینی ربات قرار دارند.

مزیتی که این ساختار به این ربات می‌دهد، وزن پایین بازو است. وزن پایین بازو سبب می‌شود که شتاب و سرعت آن‌ها زیاد باشد. توانایی حمل بار این ربات‌ها کمتر از 8کیلوگرم است به همین دلیل بهترین کارایی آن‌ها چیدن قطعات در خطوط بسته‌بندی مواد غذایی و دارو است. 1درصد فروش جهانی ربات‌ها، مربوط به این دسته از ربات‌های صنعتی است.ربات صنعتی دلتا عملکردی با سرعت بالا و تکرارپذیری استثنایی را به شما ارائه می‌کند و اگر در خط تولید خود به حرکات سریع و دقیق نیاز دارید، این ربات قطعا می‌تواند کار شما را راه بیندازد.

5. ربات استوانه‌ای: ترکیب محور چرخشی و خطی، موجب ساخت ربات استوانه‌ای می‌شود. ربات استوانه‌ای با ساختار سخت، دسترسی خوبی به حفره‌ها دارد و برنامه‌ریزی مسیر حرکت آن‌ها به راحتی انجام می‌شود. صنعت الکترونیک استقبال ویژه‌ای از این ربات‌ها می‌کند و 2درصد فروش جهانی مربوط به این ربات‌ها است.

اجزای اصلی ربات

منیپولیتور: این قسمت از ربات درواقع یک بازوی اجرایی است که خود شامل مجموعه‌ای از بخش‌هاست. برای مثال بخش‌هایی مانند مفاصل و قطعاتی که نسبت به هم حرکات لغزشی دارند را شامل می‌شود. هدف این جزء از ربات، گرفتن و انتقال وسایل یا تجهیزات و حرکت آن‌ها در چندین درجه است.

منیپولیتر شباهت زیادی به بازوی انسان دارد برای مثال همانند بازوی انسان که دارای مفصل و پیوند است، این جزء از ربات هم چندین مفصل و پیوند دارد.

یکی از عوامل تأثیرگذار رونق در صنایع، ربات صنعتی است.
یکی از عوامل تأثیرگذار رونق در صنایع، ربات صنعتی است.

اند افکتور: اند افکتور را در علم رباتیک، بخش انتهایی بازو به حساب می‌آورند. اگر به طور دقیق‌تر بررسی کنیم، اند افکتور بخش انتهایی منیپولیتر محسوب می‌شود که با توجه به نام آن، تأثیرگذار نهایی و آخرین پیوند ربات است.

همانطور که اشاره شد، منیپولیتر همانند بازوی انسان است و اگر اند افکتور را جزء دست انسان به‌شمار آوریم، می‌توان گفت که همانند کف دست و انگشتان انسان است و کارهایی که توسط این بخش‌ها انجام می‌شوند را انجام می‌دهد. دو انتهای آزاد منیپولیتر، یکی تکیه‌گاه آن محسوب می‌شود و دیگری اند افکتور است.

موتور ربات: در وسایل الکترونیکی، قدرت و انرژی مورد نیاز وسیله، توسط موتورها تأمین می‌شود. در ربات‌ها هم به همین شکل است. نیروی مورد نیاز برای حرکت ربات، توسط موتور تأمین می‌شود که منبع این انرژی به سه شکل می‌تواند باشد؛ الکتریکی، هیدرولیک و یا پنوماتیک.

کنترل‌کننده ربات: کنترل‌کننده یا کنترلر ربات، وسیله‌ای است که همه حرکات ربات را کنترل می‌کند و به وسیله آن ربات می‌تواند وظایف خود را انجام دهد.

یک نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در برخی از موارد، کنترلر حرکات منیپولیتر و اند افکتور و در واقع کل حرکات ربات را کنترل می‌کند، اما در بیشتر موارد، کنترلر اند افکتور کاملا مستقل است. فرایندهایی که اند افکتور کنترلر جداگانه دارد؛ چسب‌زنی، جوش، رنگ‌آمیزی و… است.کنترلر ربات صنعتی به‌عنوان مغز ربات عمل کرده و حرکات و وظایف پیچیده را با دقت بالایی انجام می‌دهد. کنترلرهای ربات صنعتی مجهز به قابلیت‌های برنامه‌نویسی پیچیده و رابط‌های بصری هستند؛ این تجهیزات باعث می‌شود که کنترلر بتواندیکپارچه‌سازی و بهینه‌سازی فرآیندهای رباتیک را بهتر انجام دهد.

سنسور ربات: کنترلر در واقع می‌تواند داده‌هایی را که توسط بخشی از ربات جمع‌آوری می‌شود را کنترل و حرکات ربات را برنامه‌ریزی کند. اما این داده‌ها چگونه و توسط کدام قست جمع‌آوری می‌شوند؟

بخش بسیار مهمی در ساختار ربات وجود دارد که کاملا مشابه اندام‌های حسی در انسان عمل می‌کند. این بخش سنسور است که مقادیری مانند موقعیت، سرعت، نیرو، دما و… را اندازه‌گیری می‌کند.

سنسور رباتیک می‌تواند داده‌های دقیق محیط اطراف ربات را جمع‌آوری کرده و باعث عملکرد و پاسخگویی بهتر ربات شود.

اجزا مختلف ربات، به آن‌ها در افزایش کارایی کمک می‌کند.
اجزا مختلف ربات، به آن‌ها در افزایش کارایی کمک می‌کند.

تیچ پندنت: جعبه کنترلی که برای برنامه‌ریزی حرکات ربات‌ها طراحی و ساخته شده، تیچ پندنت است. از این وسیله برای کنترل مرحله به مرحله ربات‌ها استفاده می‌شود و ساختار آن ممکن است با سیم و یا بدون سیم باشد.

برای خرید ربات صنعتی رعایت چه نکاتی ضروری است؟

پارامترهایی وجود دارند که در هنگام خرید ربات صنعتی باید به آن‌ها توجه کنید. این پارامترها را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

1-محور ربات

واژه درجه آزادی در ربات، درواقع حرکت مستقل یک ربات را معین می‌کند. محور ربات نشان‌دهنده درجه آزادی است. پس می‌توان نتیجه گرفت که هر چه ربات محور بیشتری داشته باشد، انعطاف‌پذیری بالاتری دارد و همچنین امکان حرکت آن نیز بیشتر است.

معمولا تعداد محورهای ربات بین 3تا7 محور است. در هنگام خرید ربات، باید به تعداد محورهای آن نیز توجه کنید چون میزان و محدوده حرکت آن را مشخص می‌کند.

رایج‌ترین ربات‌های موجود در صنایع، ربات‌هایی با 6محور هستند که انعطاف‌پذیری بالایی دارند و توانایی اجرای برنامه‌های پیچیده در آن‌ها وجود دارد. برنامه‌های کاربردی که ساده‌تر هستند، به حرکات کم‌تری نیاز دارند. برای اجرای این برنامه‌های ساده‌تر، معمولا ربات‌هایی که 4محور دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2-ظرفیت حمل بار ربات

یکی از نکات ویژه‌ای که باید به آن توجه کنید، ظرفیت حمل بار ربات است. این ظرفیت نشان‌دهنده حداکثر وزنی است که ربات می‌تواند تحمل کند. از آن‌جایی که ظرفیت حمل با در ربات‌ها بسیار متفاوت و از 0.5کیلوگرم تا 1000کیلوگرم متغیر است، پس گزینه‌های متنوعی پیش‌رو دارید.

انتخاب شما باید با توجه به حوزه کاری باشد. برای انتخاب درست باید به وزن قطعات و ابزار نصب‌شده بر روی بازوی رباتیک، توجه کنید و طبق حوزه کاری خود تصمیم بگیرید که کدام نوع ربات و با چه ظرفیتی برای شما مناسب‌تر است.

ظرفیت حمل و کارایی انواع ربات صنعتی با یکدیگر متفاوت است.
ظرفیت حمل و کارایی انواع ربات صنعتی با یکدیگر متفاوت است.

3-تکرارپذیری

دیگر پارامتر مهمی که باید به آن توجه کنید، تکرارپذیری ربات است. تکرارپذیری به این معنی است که یک ربات چقدر می‌تواند دقیق باشد. به بیان دیگر؛ به توانایی ربات برای بازگشت به موقعیتی کاملا یکسان مربوط می‌شود.

4-دسترسی

پارامتری که در هنگام انتخاب ربات‌های صنعتی به‌طور جدی باید به آن توجه کنید، دسترسی ربات است. این پارامتر مشخص می‌کند که ربات تا چه حد توانایی دسترسی دارد و این موضوع در انواع ربات‌ها کاملا متفاوت است.

برای مثال قابلیت دسترسی یک ربات جوشکاری هنگام جوش نقطه‌ای که به دقت بسیار بالایی نیاز دارد، با قابلیت دسترسی یک ربات جابه‌جاکننده در هنگام جابه‌جایی مواد متفاوت است. دسترسی در ربات، فضای کاری ربات را مشخص می‌کند و می‌توان گفت که این موضوع اولین پارامتری است که باید به آن توجه کنید.

5-وزن ربات

وزن ربات درواقع وزن بازوی آن است و برحسب کیلوگرم آن را بیان می‌کنند. وزن ربات با ظرفیت حمل بار ربات کاملا متفاوت است و نباید این دو را با هم اشتباه گرفت. این پارامتر در هنگام خرید ربات بسیار حائز اهمیت است، چون اگر هدف شما از خرید ربات، نصب آن بر روی قفسه یا سقف یاشد، وزن بازو باید به دقت بررسی شود.

6-سرعت حرکت ربات

همان‌طور که متوجه شدید، محور حرکت ربات درجه آزادی و امکان حرکت آن را مشخص می‌کند. پس سرعت حرکت ربات معیاری برای محاسبه سرعت محور ربات است که درجه طی شده ربات را بر حسب ثانیه بیان می‌کند.

قیمت ربات چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت ربات صنعتی کاملا متغیر است و نمی‌توان یک قیمت واحد برای آن در نظر گرفت. عوامل مختلفی در تعیین قیمت ربات صنعتی تأثیرگذار هستند. عواملی مانند برند و کشور تولیدکننده، تعداد محورهای ربات، درجه آزادی آن، فضا و نوع کاربری ربات، دسترسی، وزن، ظرفیت حمل بار، سرعت و شتاب، دقت و تکرارپذیری ربات.

پارامترهایی در تعیین قیمت ربات‌ها دخیل هستند که باید به آن‌ها توجه کنید.
پارامترهایی در تعیین قیمت ربات‌ها دخیل هستند که باید به آن‌ها توجه کنید.

این‌ها عوامل بسیار مهمی هستند که در تعیین قیمت ربات دخیل هستند و هر چه پارامترهای گفته شده در یک ربات بیشتر باشند، قیمت ربات هم بالاتر است.

البته توجه به این نکته ضروری است که استفاده از ربات‌ در صنایع نه‌تنها باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود، بلکه سرعت تولید را به شکل قابل توجهی بالا می‌برد. این موضوع سبب افزایش سودآوری در صنایع مختلف می‌شود. پس می‌توان گفت که هزینه کردن برای راه‌اندازی خطوط رباتیک از نظر اقتصادی کاملا به‌صرفه است.

مزایای استفاده از ربات صنعتی

  1. افزایش بهره‌وری: وظایف مشخصی که ربات‌ها در صنایع انجام می‌دهند بسیار سریع‌تر و با کیفیت بالاتری نسبت به نیروی انسانی انجام می‌شود. چون همان‌طور که اشاره شد، ربات‌ها برای انجام کارهای مختلف، با دقت بیشتری طراحی و ساخته شده‌اند.
  2. بالابردن کیفیت: تولید محصولات با کیفیت بالا، نیازمند رعایت استانداردهای خاصی است. دقت بالای ربات‌های صنعتی می‌تواند برای تولید محصولات با کیفیت بالا بسیار کارآمد باشد. همچنین استفاده از ربات در تولید محصولات، زمان کنترل کیفیت را کاهش می‌دهد.
  3. بهتر شدن محیط کار: انجام یک‌سری از کارها در صنایع، برای نیروی انسانی دشوار و خطرناک است. استفاده از ربات‌ها در کارخانه برای برای انجام کارهای سخت و دشوار، ایمنی محیط کاری را بالا می‌برد و شرایط کاری بسیار آسان‌تر می‌شود.
  4. افزایش سودآوری: با توجه به سرعت و شتاب بالای ربات‌های صنعتی، می‌توان در مدت زمان کمتر، سرعت تولید و کیفیت کار را افزایش داد. به همین دلیل استفاده از ربات‌ها در صنایع، با کاهش هزینه‌های مصرفی، سبب افزایش سودآوری می‌شود.
  5. ساعات کاری بیشتر: نیروی کار انسانی در ساعات کاری، حتما نیازمند استراحت است. این موضوع می‌تواند مدت زمان انجام کار را کاهش دهد. داشتن مرخصی در یک بازه زمانی مشخص، غیبت به دلیل بیماری و… ازجمله عواملی هستند که نیروی انسانی با آن‌ها مواجه می‌شود و سبب کاهش کارایی است.
ربات صنعتی سبب افزایش تولید یک کارخانه می‌شود که همین امر سبب افزایش سودآوری است.
ربات صنعتی سبب افزایش تولید یک کارخانه می‌شود که همین امر سبب افزایش سودآوری است.

نیروی رباتیک نه‌تنها نیازی به استراحت ندارد، بلکه می‌تواند شبانه‌روزی به کار کردن ادامه دهد بدون اینکه احساس خستگی کند و یا نیاز به مرخصی داشته باشد. همین امر سبب افزایش بهره‌وری و تولید صنایع می‌شود.

  1. بالابردن سطح تکنولوژی: ربات‌ها سبب بالابردن سطح تکنولوژی و تطابق با روش‌های روز دنیا هستند. تنها با یک برنامه‌ریزی ساده، ربات مجهز به انواع روش‌های جدید می‌شود. ربات‌ها یک ابزار فوق‌العاده برای بازاریابی محسوب می‌شوند.

برنامه‌ریزی کشورهای مختلف در زمینه رباتیک

یکی از عواملی که سرعت صنعت رباتیک را به مقدار قابل توجهی افزایش داد، شیوع کرونا بود. در دوران کرونا استفاده از نیروی انسانی و یا ساعات کاری طولانی مدت کاملا غیرممکن بود. دورکاری‌های اجباری، شیوع نیروی انسانی به ویروس، کاهش ساعات کاری و… سبب رکود اقتصادی بسیار شدیدی در صنایع مختلف شد.

این موضوع کشورهای صنعتی را وادار به استفاده از سیستم‌های رباتیک و هوشمند کرد که نتایج مثبت قابل توجهی به دنبال داشت. این موضوع نه‌تنها رکود مالی گذشته را تا حدود زیادی جبران کرد، بلکه سبب سودآوری و بهبود کیفیت کار نیز شد. کشورهایی که صنعت رباتیک خود را ارتقا دادند، به شرح زیر می‌باشند:

آمریکا، آلمان، کره‌جنوبی، ژاپن و چین

جمع‌بندی و نکات پایانی مربوط به ربات صنعتی

در این مقاله تمام نکات مربوط به ربات صنعتی بررسی شد. همانطور که متوجه شدید، ربات‌ها در تمام ابعاد زندگی انسان‌ها قابل استفاده هستند. در یک بررسی کُلی، نیاز به هوشمندسازی و رباتیک در صنایع، بیشتر به چشم می‌خورد چون سبب کاهش هزینه‌های مصرفی و افزایش بهره‌وری و سودآوری در صنعت مورد نظر می‌شود. اخیرا یکی از معیارهای معتبر برای مقایسه کشورها از نظر پیشرفت و تکنولوژی، میزان استفاده از ربات‌ها در صنایع مختلف است.

اگر دارای کسب‌وکاری هستید که نیاز به اضافه کردن ربات‌ها را حس می‌کنید، می‌توانید با شماره‌های درج شده تماس گرفته و با مشخص کردن حوزه کاری خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.

آیا تی اس گروپ نماینده یاسکاوا است؟

در واقع هیچ شرکتی در حال حاضر نمایندگی یاسکاوا در ایران را ندارد. بعضی شرکت‌ها از این عنوان سوء‌استفاده می‌کنند و خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی می‌کنند تا نظر مشتریان را به خود جلب کنند. برای اطلاعات بیش‌تر مقاله نماینده یاسکاوا در ایران را مطالعه بفرمایید.

تی اس گروپ خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی نمی‌کند اما ارتباط ما با یاسکاوا بدون واسطه است و به صورت مستقیم از یاسکاوا ساپورت فنی دریافت می‌کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *