دستگاه پوزیشنر جوشکاری

تصویر کنید در زمان‌ کوتاه‌تر و با فشار کمتری بتوانید تمام پروژه‌های جوشکاری خود را با نهایت دقت انجام دهید. حتی تصور آن هم شیرین است نه؟ دستگاه پوزیشنر جوشکاری دقیقا به همین منظور طراحی شده است. پوزیشنرهای جوشکاری با کمترین زحمت قطعات را بلند کرده، می‌چرخانند و زاویه مناسب را در اختیار اپراتور قرار می‌دهند. اگر درباره این دستگاه‌ها کنجکاو هستید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با هم انواع پوزیشنرهای جوشکاری را بررسی کرده و درباره مزایا و نکات کلیدی انتخاب این دستگاه بیشتر صحبت کنیم.

پوزیشنر جوشکاری
دستگاه پوزیشنر جوشکاری چیست؟

دستگاه پوزیشنر جوشکاری چیست؟

هنگام جوشکاری، هر چه قطعه بزرگ‌تر باشد، کارکردن با آن سخت‌تر و ناایمن‌تر خواهد بود؛ اینجاست که پوزیشنرهای جوشکاری وارد عمل می‌شوند. با کمک این دستگاه، تولیدکنندگان می‌توانند جوشکاری را به‌شکل امن‌تر، بهتر، سریع‌تر و استانداردتری انجام دهند.

پوزیشنرهای جوشکاری قطعات سنگین (حتی تا 10 تن) را بلند می‌کنند و می‌چرخانند و زاویه مناسب جوشکاری را در اختیار اپراتور قرار می‌دهند. با کمک این دستگاه علاوه‌بر حفظ ایمنی کارکنان، کیفیت و سرعت جوشکاری هم بالاتر می‌رود.

A welding positioner is a mechanical piece of equipment that holds and rotates a workpiece to allow a welder to work at a proper angle and on a consistent surface. It has the ability to rotate a fast speed, even when bearing significate weight. The main purpose of a welding positioner is to ensure the workpiece is ALWAYS in the most suitable welding position.

پوزیشنر جوش قطعه‌ای مکانیکی است که قطعه کار را نگه می‌دارد و می‌چرخاند تا جوشکار بتواند با زاویه مناسب و روی یک سطح ثابت کار کند. این توانایی چرخش با سرعت بالا را دارد، حتی زمانی که وزن قابل توجهی را تحمل می‌کند. هدف اصلی پوزیشنر جوش این است که اطمینان حاصل شود که قطعه کار همیشه در مناسب‌ترین موقعیت جوش قرار دارد.

منبع:

bancrofteng.com

انواع پوزیشنر جوشکاری

انواع مختلفی از پوزیشنرهای جوشکاری وجود دارند که هر کدام برای پاسخگویی به انواع خاصی از عملیات جوشکاری طراحی شده‌اند. چهار نوع اصلی پوزیشنرهای جوشکاری عبارتند از:

پوزیشنر جوشکاری چیست
پوزیشنر روتاری

1- پوزیشنر روتاری

این مدل پوزیشنر که به نام پوزیشن چرخان هم شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین پوزیشنرهای دنیای جوشکاری‌ست. پوزیشنر روتاری بیشتر برای کار با قطعات کوچک‌تر که می‌توانند روی میز چرخان قرار بگیرند، طراحی شده است. این نوع پوزیشنر امکان بارگیری و تخلیه آسان قطعات را در اختیار شما قرار می‌دهد و با کمک آن می‌توانید بهره‌وری ربات‌های جوشکاری و به‌طورکلی عملیات‌های جوشکاری را چندبرابر کنید.

2- پوزیشنر هداستاک

این نوع پوزیشنرها برای جوشکاری در محور افقی عالی هستند و به‌طور گسترده‌ای برای کار با قطعات طولانی‌تری مثل سازه‌های تیر و… استفاده می‌شوند. این مدل پوزیشنر می‌تواند دو قطعه را با هم جفت کرده و ربات و اپراتور می‌توانند با آن کار کنند؛ اما برخلاف پوزیشنر روتاری، در این مدل باید اپراتور منتظر بماند تا ربات بارگیری یا تخلیه قطعه را تمام کرده و بعد کار خود را شروع کند.

3- پوزیشنر H-Frame

پوزیشنر H-Frame دارای یک قاب H شکل است که امکان تنظیم 2 قطعه را فراهم می‌کند. این نوع پوزیشنر همه‌کاره است و علاوه‌بر ربات، نیروی انسانی هم می‌تواند با آن کار کند.

در این مدل پوزیشنر هم مانند پوزیشنر روتاری، ربات و اپراتور می‌توانند همزمان با دستگاه کار کنند.

4- پوزیشنر چرخ‌وفلک

این پوزیشنر از دو قسمت تشکیل شده است. منطقه‌ آماده‌سازی و منطقه جوشکاری. با کمک این دستگاه، درحالی‌که اپراتور مشغول آماده‌کردن قطعه است، در سمت دیگر همزمان ربات عملیات جوشکاری را انجام می‌دهد.

نکات کلیدی برای انتخاب دستگاه پوزیشنر جوشکاری مناسب

هنگام انتخاب یک پوزیشنر جوشکاری، بسیار مهم است مدلی را انتخاب کنید که با نیازهای شما هم‌خوانی داشته باشد. در ادامه چند فاکتور را با هم بررسی خواهیم کرد که حتما باید هنگام انتخاب این دستگاه به آن‌ها توجه کنید.

دستگاه پوزیشنر جوشکاری
نکات کلیدی برای انتخاب دستگاه پوزیشنر جوشکاری مناسب

1- اندازه قطعه

اندازه قطعه احتمالا مهم‌ترین فاکتوری‌ست که شما باید در هنگام انتخاب پوزیشنرهای جوشکاری به آن توجه کنید. پس حتما به اندازه، شکل و وزن قطعه دقت کنید تا بتوانید پوزیشنری را انتخاب کنید که بتواند از قطعات کار شما پشتیبانی کند.

2- روش جوشکاری

روش‌های مختلف جوشکاری به انواع مختلفی از پوزیشنرها و تنظیمات مختلف نیاز دارند؛ به‌عنوان‌مثال، جوشکاری TIG به دلیل سرعت پایین‌تر مشعل، به پلتفرم پایدارتری نسبت به جوشکاری MIG نیاز دارد.

3- هزینه

پوزیشنرهای جوشکاری در اندازه‌ها و قابلیت‌های مختلفی وجود دارند، بنابراین مهم است که هنگام انتخاب، بودجه خود را در نظر بگیرید. ممکن است وسوسه شوید که ارزان‌ترین گزینه را انتخاب کنید، اما مطمئن شوید که هنوز هم می تواند نیازهای شغلی شما را برآورده کند.

چنانچه در زمینه انتخاب دستگاه پوزیشنر جوشکاری به راهنمایی‌های بیشتری نیاز دارید، می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان و اختصاصی، از طریق شماره زیر، با کارشناسان ما در تی‌اس‌گروپ در تماس باشید.

02536148

استفاده از دستگاه پوزیشنر جوشکاری چه مزایایی دارد؟

اضافه‌کردن دستگاه پوزیشنر جوشکاری به خط‌تولید می‌تواند با مزایای زیادی همراه باشد؛ مزایایی مثل:

1- صرفه‌جویی در زمان

با کمک پوزیشنرهای جوشکاری می‌توان کارها را خیلی سریع‌تر از قبل انجام داد. با کمک این دستگاه کارگران می‌توانند قطعات را به‌راحتی بچرخانند و آن‌ها را در موقعیت مناسب قرار دهند. دستگاه پوزیشنر، کار دستی را حذف کرده و با حذف کار دستی در جای‌گذاری قطعات، خطاها هم تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند و در نهایت می‌توان به‌طرز چشم‌گیری در زمان صرفه‌جویی کرد.

Welding positioners automate the task of positioning the workpiece, saving time and reducing labor costs. They allow for continuous welding, eliminating the need to stop and manually adjust the position of the workpiece.

پوزیشنرهای جوشکاری وظیفه قراردادن قطعه‌کار را به‌طور خودکار انجام می‌دهند و در زمان صرفه‌جویی می‌کنند و هزینه‌های نیروی‌کار را کاهش می‌دهند. آنها اجازه جوش مداوم را می‌دهند و نیاز به توقف و تنظیم دستی موقعیت قطعه کار را از بین می‌برند.

منبع:

kinetictechllc.com

2- بهبود کیفیت

جوشکاری یکی از سخت‌ترین کارهای فنی‌ست و به مهارت و دقت زیادی نیاز دارد. با کمک پوزیشنر جوشکاری می‌توان از درست‌بودن موقعیت دقیق قطعه مطمئن شد و جوش‌های یکسان و باکیفیتی را ایجاد کرد. پوزیشنرهای جوشکاری سرعت و زاویه جوش ثابت را فراهم کرده و با این کار احتمال نقص جوش و دوباره‌کاری را کاهش می‌دهند.

3- افزایش ایمنی

یکی از بزرگ‌ترین خطرهایی که اپراتورهای جوشکاری را تهدید می‌کند، آسیب‌های اسکلتی عضلانی هستند. این نوع آسیب‌ها در بین جوشکاران بسیار رایج است و معمولا اپراتورهای جوشکاری ناراحتی و درد را در گردن، شانه‌ها، کمر و مچ دست خود احساس می‌کنند. با به‌کارگیری پوزیشنرهای جوشکاری خطر ابتلا به این نوع آسیب‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و اپراتورهای جوشکاری با ایمنی و رفاه بیشتری مشغول کار خواهند شد.

پوزیشنر جوشکاری
استفاده از دستگاه پوزیشنر جوشکاری چه مزایایی دارد؟

4- کاهش هزینه‌ها

پوزیشنرها جوشکاری می‌توانند از دو طریق به کاهش هزینه‌ها کمک کنند؛ اول اینکه با چرخش و جابه‌جایی دقیق قطعات، کمک می‌کنند تا فرآیندهای جوشکاری با دقت بیشتری انجام شوند و دیگر خبری از خطاهای انسانی نخواهد بود.

همچنین پوزیشنرهای جوشکاری، بهره‌وری خط‌تولید را چندبرابر کرده و زمان انجام پروژه‌ها را کاهش می‌دهند که این کار موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های عملیاتی و افزایش ظرفیت تولید خواهد شد.

5- انعطاف‌پذیری بیشتر

مزیت دیگر استفاده از پوزیشنرهای جوشکاری، کار با طیف وسیعی از قطعات و عملیات‌های جوشکاری متفاوت است. فرقی ندارد بخواهید با یک قطعه استوانه‌ای کار کنید یا با قطعات بزرگ‌تر و سنیگن‌تر؛ در هر حال یک پوزیشنر جوشکاری متناسب با نیاز شما وجود دارد.

6- ثبات بالا

با کمک پوزیشنرهای جوشکاری ثبات جوشکاری حفظ می‌شود. این مزیت بیشتر برای صنایعی که کیفیت و یکپارچی جوش در آن‌ها اهمیت دوچندانی دارد، بسیار به کار می‌آید.

پوزیشنر جوشکاری چیست
پوزیشنر جوشکاری چطور ایمنی محیط‌کار را بیشتر می‌کند؟

پوزیشنر جوشکاری چطور ایمنی محیط‌کار را بیشتر می‌کند؟

معمولا در کارخانه‌ها برای جابه‌جایی و چرخاندن قطعات بزرگ از زنجیر، جرثقیل، تسمه، بالابر و لیفتراک استفاده می‌کنند؛ تمامی این وسایل بسیار خطرناک و ناایمن هستند. جرثقیل‌ها برای جابه‌جایی مواد از مکانی به مکان دیگر طراحی شده‌اند نه اینکه به‌طور مکرر جهت قطعات بزرگ را تغییر دهند.

همچنین قلاب‌کردن قطعات بزرگ به زنجیر، لیفتراک و جرثقیل، می‌تواند خطرات جدی‌ای را برای اپراتورهای جوشکاری داشته باشد چراکه ممکن است زنجیر لیز بخورد، تسمه پاره شود یا جرثقیل بدون کنترل قطعه را بچرخاند.

پوزیشنرها می‌توانند تمامی این خطرات را از بین ببرند چراکه آن‌ها نیازی به اسنتفاده از زنجیر، بالابر یا جرثقیل را ندارند و می‌توانند به‌طورایمن جوش‌ها را در ارتفاع، چرخش و موقعیت بهینه و امن قرار دهند و کار را برای اپراتورهای جوشکاری راحت‌تر کنند.

علاوه‌بر تمام مواردی که در بالا گفته شد، با وجود دستگاه پوزیشنر جوشکاری، اپراتورهای جوشکاری نیازی ندارد تا از نردبان و داربست بالا بروند و از این جهت نیز ایمنی آن‌ها تامین خواهد شد.

جمع‌بندی

در مجموع پوزیشنرهای جوشکاری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای دنیای جوشکاری به شمار می‌روند و با مزایای متعددی که دارند می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی کارایی و بهره‌وری عملیات‌های جوشکاری را افزایش دهند.

امیدورایم که با خواندن این مطلب، اطلاعات مفیدی درباره پوزیشنرهای جوشکاری به دست آورده باشید؛ اگر برای اتوماسیون‌کردن کارخانه خود به راهنمایی‌های بیشتری نیاز دارید، می‌توانید با ما در تماس باشید. ما در تی‌اس‌گروپ از مرحله مشاوره، تا نصب و راه‌اندازی پروژه‌های رباتیک در کنار شما هستیم.

راستی اگر سوال بی‌پاسخی درباره دستگاه پوزیشنر جوشکاری در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

سوالات متداول

1- چرا برای جوشکاری به دستگاه پوزیشنر نیاز داریم؟

پوزیشنرها ابزارهای ضروری برای کسب اطمینان از نتایج بهینه جوشکاری هستند. آنها با اطمینان از موقعیت جوش مناسب به بهبود کیفیت و قوام جوش کمک می‌کنند؛ همچنین برای دسترسی به مناطق صعب‌العبور، صرفه‌جویی در زمان و افزایش بهره‌وری در کارهای جوشکاری دستی و رباتیک به یک پوزیشنر نیاز است.

2- پوزیشنر جوشکاری چطور کار می‌کند؟

پوزیشنر جوشکاری ابتدا قطعه را محکم نگه می‌دارد و در ادامه با حرکات کنترل‌شده قطعه را می‌چرخاند تا اپراتور یا ربات بتوانند در موقعیت مناسبی جوشکاری را انجام دهند.

3- آیا می‌توان پوزیشنرهای جوشکاری را برای کاربردهای خاص هم استفاده کرد؟

بله؛ معمولا پوزیشنرهای جوشکاری انعطاف‌پذیری بالایی دارند و می‌توان آن‌ها را برای کاربردهای خاص سفارشی‌سازی کرده و به‌راحتی آن را با سایر وسایل جوشکاری ادغام کرد.

برای مطالعه بیشتر شما

WHAT TO KNOW ABOUT WELDING POSITIONERS

Welding positioners increase throughput while improving quality, safety

UNLOCKING THE BENEFITS OF WELDING POSITIONERS

Everything You Need to Know About Welding Positioners: A Comprehensive Guide

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *