ربات جوشکاری سری AR

ربات جوشکاری؛ یک ربات پرکاربرد

بهره­‌وری بیشتر، بالا بردن راندمان و سرعت کار، کاهش هزینه­ ها، کاهش وقفه­‌های کاری، بالا بردن امنیت و کاهش خطرات برای نیروی انسانی، همه­‌ی این­ها با استفاده از ربات جوشکاری به­‌جای جوشکاری دستی ممکن است.

امروزه بخش عظیمی از صنایع مختلف از لوازم آشپزخانه و الکتریکی گرفته تا صنایع خودرو و هوافضا نیازمند جوشکاری هستند. ربات جوشکاری می‌تواند عملیات جوشکاری را با سرعت و دقت بسیار بالاتری نسبت به نیروی انسانی انجام دهند. ربات جوشکاری می‌تواند با کار بدون وقفه و استراحت وکیفیت بالای کار بهره‌وری کار را بسیار بیش‌تر کند و هزینه‌های تولید را پایین‌تر بیاورد. در عین حال به‌کارگیری ربات برای جوشکاری جلوی خطرات برای سلامتی نیروی انسانی را می‌گیرد. با توجه به رقابت تنگاتنگی که در صنایع مختلف وجود دارد سرمایه‌گذاری روی ربات جوشکاری می‌تواند شما را چندین قدم از رقبایتان جلو بیندازد. همین‌طور اگر رقبای شما در این زمینه از شما پیشی بگیرند روشی که این فاصله را می‌تواند جبران کند استفاده از ربات‌های صنعتی خواهد بود.

در این محتوا می‌خواهیم در مورد ربات جوشکاری صحبت کنیم و تولیدات یکی از بهترین شرکت‌های سازنده ربات جوشکاری در سطح جهان را با هم بررسی کنیم. بنابراین اگر شما هم به‌دنبال توسعه بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید خود هستید و در  خط تولید خود نیاز به انواع جوشکاری دارید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

یک سلول با 7 ربات جوشکاری یاسکاوا
یک سلول با 7 ربات جوشکاری یاسکاوا

آیا می­دانید سلول جوشکاری رباتیک چیست؟ برای اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه بفرمایید.

برای آشنایی با بهترین  سازنده ربات جوشکاری در سراسر جهان  این مقاله را مطالعه بفرمایید.

ربات جوشکاری چیست؟ تاریخچه ربات جوشکاری

ربات جوشکاری از اولین ربات­هایی است که در صنعت به­کار گرفته شدند. . در سال 1962 جورج دیول و جوزف انگلبرگر روباتی را به نام Unimation 001 ساختند که در کارخانه جنرال موتورز برای انجام جوشکاری نقطه‌ای در خط مونتاژ مورد استفاده قرار گرفت.

Unimation 001 ؛ اولین رباتی که برای کاربرد جوشکاری مورد استفاده قرار گرفت

تقریبا دو دهه تا سال 1980 طول کشید که ربات جوشکاری در صنایع بزرگ مثل خودروسازی محبوبیت بسیاری پیدا کرد. اما به‌زودی مزایای جوشکاری رباتیک شناخته شد و رفته رفته صنایع کوچک‌تر هم اقدام به به‌کارگیری ربات‌های جوشکاری کردند.

با پیشرفت تکنولوژی ربات‌ها نیز پیشرفته‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر شدند. در همین زمان رقابت شرکت‌های مختلف برای رباتیک و اتوماتیک کردن سیستم تولید خود و افزایش تولید و کاهش قیمت باعث شد ربات جوشکاری به خطوط تولید صنایع کوچک‌تر مثل لوازم خانگی و آشپزخانه و لوازم الکترونیکی مثل تلوزیون، یخچال و … نیز راه پیدا کند.

خیلی زود مزایای اتوماسیون جوشکاری به‌طور گسترده‌ای شناخته شد. پیشرفت‌های اخیر مثل کنترل پیشرفته و دید لیزری و سه‌بعدی قابلیت‌های ربات‌ها را بیش از پیش کرده‌اند.

هشت صنعتی که جوشکاری رباتیک در آن کاربرد دارد

از ربات جوشکاری ایرانی می‌‌توان برای هر صنعتی که نیاز به جوشکاری دارد استفاده کرد. ؛ اما از رایج‌‌ترین این صنایع می‌‌توان به صنعت خودرو، صنعت فولاد، صنعت هوافضا، فولاد، ذوب آهن، هواپیماسازی، کارخانه‌‌‌های تولید قطعه‌‌‌های فلزی،تولیدی لوازم برقی و خانگی و… اشاره نمودالبته این موارد تنها بخشی از استفاده­های ربات جوشکاری هستند.

ربات جوشکاری یاسکاوا
ربات جوشکاری یاسکاوا

7 روش جوشکاری توسط ربات

انواع  مختلف جوشکاری توسط یک سلول جوشکاری رباتیک قابل انجام‌اند. در ادامه به انواع جوشکاری رباتیک خواهیم پرداخت:

1-جوشکاریARC

این روش از قدیمی‌ترین و متداول‌ترین روش‌های جوشکاری به کمک ربات‌های صنعتی است که به آن جوش قوس الکتریکی نیز می‌گویند. در روش گفته شده شش‌هزاروپانصد درجه فارنهایت حرارت تولید می‌شود که باعث ذوب فلزات می‌شود و بدین ترتیب بهم جوش می‌شوند. در نتیجه‌ی فرآیند و خنک شدن فلزها، اتصالی محکم میان آن‌ها ایجاد می‌شود.

 

2-جوشکاری نقطه‌‌‌ای

از روش جوشکاری نقطه‌ای یا spotwelding برای متصل کردن ورقه­‌های نازک فلزی به یکدیگر در نقطه‌‌ای مشخص استفاده می‌شود که بیشتر در صنعت خودروسازی کاربرد دارد. در این نوع جوشکاری جریان الکتریکی از نقطه تماس دو فلز با تماس مستقیم عبور کرده و با گرمای زیادی که ایجاد می‌کند دو فلز را به هم وصل می‌کند.

 

3-ربات جوشکاریCO2

این روش که جوشکاری قوس فلز نام دارد یکی از روش‌‌های بسیار سریع و ساده است که در آن از رسوب فلز بهره می‌‌برند. بدین صورت که سیمی مرتبا به طرف بازویی که گرم شده سوق می‌‌یابد و در نتیجه ذوب می‌‌شود. از طریق این روش مقدار فراوانی فلز مذاب برای متصل کردن پایه به قطعه‌‌‌ای دیگر فراهم می‌‌شود.

مشاوره و راه اندازی

بیشترین کاربرد این روش در فرآیندهایی است که نباید در آن‌‌ها وقفه‌‌‌ای باشد. واضح است که نیروی انسانی قابلیت انجام جوشکاری بطور مرتب و بدون وقفه را ندارد و در اینجا  است که ربات صنعتی به کمک انسان می‌‌آید.

4-جوشکاری TIG

در صنایعی که جوشکاری در آن باید با دقت بالا انجام گیرد از این روش استفاده می‌‌کنند. جوشکاری TIG که معروف به روش قوس تنگستن گاز است، در واقع نوعی قوس الکتریکی ایجاد می­کند که از میان الکترود تنگستن و پایه‌‌ی فلزی عبور می‌‌کند و باعث اتصال دو قطعه‌ی فلز می‌شود.

جوشکاری TIG بیشتر در مواردی که نیاز به جوش نقطه‌‌‌ای است استفاده می‌‌شود. تداوم داشتن در حین جوشکاری در این روش چندان اهمیتی ندارد. جوشکاری TIG برای اتصالات فلزات نازک نیز کاربرد دارد. دود تولید شده از تنگستن اغلب سرطان‌‌زا است و به همین علت کاربرد ربات در این شیوه ضروری است. هرچند که در کشورهای دیگر این روش منسوخ شده است اما در کشور ما همچنان کاربرد دارد.

5-جوشکاری لیزر

برای زمانی‌‌که جوشکاری باید با تعداد زیادی از قطعات و با دقت و سرعت بالا انجام بگیرد جوشکاری لیزر کاربرد دارد. برای مثال  برای جوشکاری قطعات کوچک جواهرات، تجهیزات پزشکی و… . از این روش استفاده می­شود. در این روش یک دستگاه لیزر از طریق فیبر نوری اشعه لیزر را به قطعات می‌تاباند. در مواردی که جوشکاری باید از راه دور انجام شود این نوع جوشکاری قابل استفاده است.

 

6-جوشکاری پلاسما

کاربرد این روش بیشتر زمانی است که در یک صنعت نیاز به تغییر حالت دادن سریع قطعات و اتصال‌‌ها باشد. این روش بیشترین درجه‌‌‌ی منعطف بودن را دارد و به سهولت می‌‌توان سرعت گاز عبور داده شده از نازل و دما توسط اپراتور را تغییر داد.

7-جوشکاری آلومینیوم

 جوشکاری آلومینیوم را به کمک روش جوشکاری قوس الکتریک انجام می‌‌دهند. روش‌‌های جوشکاری توسط آلومینیوم معروف به جوش MIG و TIG است.

سلول جوشکاری رباتیک

ربات‌های صنعتی عموما به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که برای رنج متنوعی از کاربردها قابل برنامه‌ریزی و استفاده باشند. به همین دلیل ربات برای انجام فعالیت مورد نظر نیاز به تجهیزاتی دارد که به‌صورت جداگانه بر روی آن سوار می‌شوند. مثلا یک ربات یاسکاوا سری AR یا GP می‌تواند علاوه بر جوشکاری برای کاربرد برشکاری نیز برنامه‌نویسی شود. البته این‌کار نیازمند نصب تجهیزات مناسب بر روی ربات است. یعنی یک ربات بسته‌بندی گریپرها یا همان گیره‌های مخصوص خود را دارد و یک ربات جوشکاری یا برشکاری تجهیزات مخصوص خود. هر نوع از جوشکاری مثل نقطه‌ای یا قوس الکترونیک نیز تجهیزات مخصوص خود را دارد که بر روی ربات جوشکاری نصب و سوار می‌شود. به مجموعه تجهیزات و ربات‌هایی که یک وظیفه‌ی خاص را انجام می‌دهند یک سلول جوشکاری رباتیک گفته می‌شود.

یک سلول جوشکاری رباتیک با دو ربات جوشکاری نقطه‌ای بر روی آرک‌ورلد
یک سلول جوشکاری رباتیک با دو ربات جوشکاری نقطه‌ای بر روی آرک‌ورلد

اجزاء ربات جوشکاری؛ از منبع تغذیه تا پایه‌‌‌ی آن

ربات چوشکاری ایرانی هم مانند هر ربات دیگری دارای اجزای مخصوص به خود است که در این قسمت با برخی از آن‌ها آشنا می‌شویم.

1. منبع تغذیه

منبع تغذیه را قلب سیستم جوشکاری می‌‌توان دانست. توان لازم برای جوش دادن قطعات فلزی توسط این قسمت انجام می‌‌شود و نصب آن نیازمند به برق سه فاز است.

کنترل کننده از طریق کابل رابط با منبع تغذیه در ارتباط است و از این طریق تنظیمات مناسب برای منبع تغذیه اعمال می­شود.

2. کابل رابط

کابل رابط، جهت اتصال منبع تغذیه و کنترل‌‌کننده ربات کاربرد داد.

3. کولرآبی

 برخی جوشکاری‌‌‌ها نیاز به منبع آب خنک دارند که کولر ابی این کار را می‌‌کند.

4. فیدر سیم

فیدر سیم، سیم جوش را به مشعل می‌‌رساند بطوریکه با ولتاژ و جریان منبع تغذیه جوش تطابق داشته باشد.

5.براکت فیدر

براکت فیدر سیم، جهت نصب فیدر سیم روی ربات بکار می‌‌رود.

6. لوله

لوله، کابل ارتباطی فیدر سیم است.

7. مشعل جداکننده

مشعل جداکننده، در صورت برخورد مشعل، آن را قطع می‌‌کند.

اجزای یک ربات جوشکاری
اجزای یک ربات جوشکاری

8. دیسک عایق

برای مابین مشعل و یا شکاف مکانیکی ضرورت دارد.

9. کابل مشعل

کابل مشعل، جهت اتصال مشعل با فیدر سیم بکار می‌‌رود.

10. گردن مشعل

گردن مشعل، در واقع مشعل جوشکاری است.

11. نگهدارنده سیم جوش

نگهدارنده سیم جوش، سیم را به فیدر سیم می‌‌رساند. در انواع معمولی، بشکه‌ای و قرقره‌‌‌ای است.

12. مجرای سیم جوش

مجرای سیم جوش، مابین فیدر سیم و نگهدارند سیم جوش نصب می‌‌شود.

13. مسیرهای خطی

 مسیرهای خطی، این امکان را برای ربات جوشکاری فراهم می‌‌کند تا با افزایش دسترسی بتواند کار چندین ربات را عملی کند.

14. پایه منبع تغذیه

پایه منبع تغذیه، جهت نصب منبع تغذیه جوش  مورد استفاده قرار می­گیرد.

جوشکاری رباتیک مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه است.
جوشکاری رباتیک مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه است.

ربات جوشکاری؛ مزیت استفاده از آن

عوامل بسیاری هستند که باعث می‌‌شود شرکت‌‌‌ها و کارخانجات تمایل به جوشکاری رباتیک داشته باشند  در ادامه به بعضی از آن­ها اشاره می­کنیم.

  • کاهش هزینه‌‌‌ها و مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه بودن
  • ظاهر خوب و کیفیت بالای قطعات مصرفی
  • بدست آوردن نتیجه‌‌‌ی سریع با دقت بالا
  • بالا بودن بهره‌‌‌وری
  • بهتر کنترل کردن نیرو و حرکت
  • داشتن ایمنی بالا
  • جلوگیری کردن از آسیب‌‌‌های جدی مانند انفجار، نابینایی، برق گرفتگی و…
  • بالا بودن سرعت عملکرد
  • جلوگیری از خطای انسانی
  • یاری رساندن به محیط زیست
  • کم کردن مصرف انرژی
  • قابلیت کار کردن در تمام طول روز و شب و هر روز هفته.

ربات جوشکاری؛ معایب استفاده از آن

جوشکاری رباتیک هم مانند تمام کارهای دیگر همانطور که مزایای زیادی دارد، دارای برخی معایب نیز هست که ممکن است در برخی موارد مزایا را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌‌‌دهد، در ادامه به آن‌‌ها می‌‌پردازیم.

در شرکت‌‌هایی که از جوشکاری رباتیک استفاده می‌‌کنند هزینه‌‌‌ی حمل و نقل کمتر می‌‌شود؛ اما اگر بصورت انفرادی بخواهید بر روی اپراتورها و تجهیزات سرمایه‌‌‌گذاری نمایید متضرر خواهید بود.

ربات‌‌ها نسبت به انسان‌‌ها قابل اعتمادتر هستند؛ اما باید در نظر گرفت که انسان‌‌ها می‌‌توانند به شرایط غیرعادی واکنشی نشان دهند که ربات‌‌ها این قابلیت را ندارند. وقتی یک جوشکار رباتیک نیاز به اصلاح داشته باشد زمان زیادی را این میان برای دوباره برنامه‌‌‌ریزی کردن باید صرف کرد که همین روند پروژه را طولانی‌‌‌تر می‌‌کند.

پیکربندی بازوی رباتیک زمان زیادی می‌‌برد که این برای پروژه‌‌‌های کوچک چندان خوب نیست و نیروی انسانی می‌‌تواند سریع‌‌تر فرآیند را تکمیل کند.

ربات قادر به گرفتن تصمیمات انظباطی بطور مستقل نیست.

جوشکاری رباتیک در برخی مکان‌‌های خاص مانند مخازن داخلی و بدنه کشتی و مخازن تحت فشار کار دشواری است.

وابسته بودن شرکت به جوشکاری رباتیک در صورت عدم وجود پشتیبانی می­تواند هنگام بروز مشکلات فنی در رابطه با ربات‌‌ها مشکل‌‌‌ساز باشد.

برای راه‌‌‌اندازی نیازهای اولیه جوشکاری رباتیک نیاز به هزینه‌‌‌ی بالا است. هرچند در دراز مدت ربات‌ها با بالا بردن بهروه‌وری و کاهش ضایعات تولید هزینه‌ی اولیه را جبران کرده و بهره‌وری کار را بسیار بیشتر می‌کنند.

به طور کلی برای راه‌‌‌اندازی اولیه ربات­های جوشکاری نیاز به هزینه‌‌‌ی بالا است. هرچند در دراز مدت ربات‌ها با بالا بردن بهروه‌وری و کاهش ضایعات تولید هزینه‌ی اولیه را جبران کرده و بهره‌وری کار را بسیار بیشتر می‌کنند.

چگونه با ربات‌‌های جوشکاری کار کنیم؟

استفاده از ربات جوشکاری هم مانند هر کار دیگری در صنعت دارای روش‌‌های مختلفی است و بسته به اینکه برای چه عملیاتی به‌‌‌کار می‌‌رود روش آن نیز مشخص می‌‌شود. در ادامه با انواع این روش‌‌ها آشنا خواهید شد.

ربات جوشکاری، گامی در جهت کاهش زمان پروژه‌‌‌های جوشکاری
ربات جوشکاری، گامی در جهت کاهش زمان پروژه‌‌‌های جوشکاری

کدام روش جوشکاری بهتر است؟ نکات پایانی

همانطور که در قسمت‌‌های بالا نیز اشاره نمودیم جهت انتخاب کردن ربات جوشکاری لازم است پارامترهای مختلفی را در نظر داشته باشیم. اینکه کدامیک از روش‌‌های ذکر شده در جوشکاری بهتر است نیز بستگی به این دارد که می‌‌خواهیم از آن چه استفاده‌ای کنیم؛ اما برخی از مهمترین پارامترها عبارتند از:

هنگام انتخاب برند و مدل ربات صنعتی، برخی موارد حائز اهمیت را در نظر بگیرید:

۱. شناخت برند:

برندی را انتخاب کنید که در صنعت رباتیک و جوشکاری معتبر و با سابقه باشد. برندی که تضمین کیفیت، خدمات پس از فروش و نگهداری را فراهم کند.

۲. محدوده کاری و نوع فرآیند جوشکاری:

مطمئن شوید که ربات مورد نظر شما برای فرآیندهای جوشکاری خاص مورد نظر شما مناسب است. بررسی کنید که آیا ربات قابلیت انجام جوشکاری مواد و قطعات مورد نیاز شما را دارد.

۳. ظرفیت و عملکرد:

اگر نیاز به جوشکاری قطعات بزرگ یا سنگین دارید بررسی کنید که آیا ربات دارای قدرت و ظرفیت مناسب برای جوشکاری قطعات بزرگ و سنگین است یا خیر.

۴. دقت و تکنولوژی:

دقت بالا و استفاده از تکنولوژی پیشرفته در ربات جوشکاری بسیار مهم است. در نظر داشته باشید که ربات دارای سیستم‌های دقت و کنترل مناسبی برای جوشکاری باشد.

۵. ایمنی:

بررسی کنید که ربات دارای سیستم‌های ایمنی مناسب برای جلوگیری از حوادث و حفاظت از اپراتورها و محیط کار است.

۶. سازگاری و انعطاف‌پذیری:

ربات باید قابلیت سازگاری با فرآیندهای مختلف و تنوع محیط‌های کاری را داشته باشد. قابلیت تنظیم و تطبیق با نیازهای متغیر صنعتی مهم است.

۷. هزینه و بازده:

در نهایت، مقایسه هزینه و بازده ربات‌های مختلف را در نظر بگیرید. ارزیابی کنید که ربات انتخابی در مقایسه با هزینه عملکرد مطلوبی را به شما ارائه می‌دهد.

توجه به این موارد، به شما کمک می‌کند تا نیازهای خاص شرکت خود را به صورت بهینه و کارآمد برآورده کنید.

در صورتی که برای خرید ربات جوشکاری نیاز به مشاوره دارید با متخصصین تی اس گروپ تماس بگیرید.

36148 25 98

انواع ربات جوشکاری یاسکاوا

یاسکاوا یکی از بهترین تولیدکنندگان ربات در سطح جهان و از شرکت‌های پیشرو در صنعت رباتیک است. در این میان یکی از مهم‌ترین تولیدات این شرکت که به‌خاطر آن معروف هستند ربات جوشکاری است.

برای اطلاعات بیشتر مقاله‌ی «بهترین سازنده ربات جوشکاری، 10 برند برتر» را مطالعه بفرمایید.

با توجه به انواع جوشکاری و انواع کاربری‌های مختلفی که می‌توان از یک ربات جوشکار انتظار داشت، این شرکت مدل‌های مختلفی از ربات جوشکار را معرفی و تولید می‌کند. به‌طور کلی ربات‌های تخصصی جوشکاری یاسکاوا در سه سری تولید می‌شوند که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

مدل‌ها و  انواع ربات جوشکاری یاسکاوا

ربات جوشکاری سری AR

ربات‌های یاسکاوا سری موتومن AR سرعت و دقت بالایی برای جوشکاری قوس الکترونیک و هم‌چنین برای برش حرارتی دارا هستند البته این ربات‌ها همه‌ی انواع جوشکاری و تجهیزات آن‌ها را نیز پشتیبانی می‌کنند.

این سری از ربات‌ها با دسترسی بالا (از 700 تا 3124 میلی‌متر)، به‌خصوص وقتی با پوزیشنر و گنتر‌های یاسکاوا ترکیب می‌شوند، هر نوعی از قطعات را در هر شرایط و ابعادی می‌توانند جوش دهند. سری AR دارای شش مدل ربات است که در ادامه مشخصات و جزئیات آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

مدل AR900

مدل موتومن AR900 یک ربات جوشکاری با طراحی جمع‌وجور، دقت بالا در مسیریابی و ثبات کاری بالا است.

این مدل از سری AR تا 7 کیلوگرم تحمل وزن مفید را داراست و تا 927 میلی‌متر دسترسی دارد. با این مدل از یاسکاوا می‌توانید جوشکاری قوس الکترونیک با نتایجی با کیفیت بالا را انتظار داشته باشید.

مدل موتومن AR900
مدل موتومن AR900

این ربات‌ها، با پشتیبانی از طیف وسیعی از عمل‌کردهای جوشکاری رباتیک یاسکاوا، می‌توانند در زمانی‌که نیاز به جوشکاری قطعات بزرگ یا سرعت بالا وجود دارد جایگزین مناسبی برای ربات‌های همکار انسان باشند.

این مدل از ربات یاسکاوا در سلول‌های کوچک و جمع‌وجور مدل RS Micro و HS Mini یاسکاوا عملکرد بسیار عالی را ارائه می‌دهند.

یک سلول رباتیک یاسکاوا مدل AR900 در یک محفظه ArcWorld Mini RS
یک سلول رباتیک یاسکاوا مدل AR900 در یک محفظه ArcWorld Mini RS

مدل

AR900
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

7 کیلوگرم
دسرسی

927 میلی‌متر

دقت تکرار

0.01 میلی‌متر
وزن

37 کیلوگرم

منبع تغذیه

1 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

مدل AR700

مدل AR700 نیز مانند مدل 900 مسیریابی دقیق و ثبات کاری بالایی را ارائه می‌دهد. این مدل با تحمل وزن مفید 8 کیلوگرم وزن بیشتری از مدل 900 را جابه‌جا می‌کند اما دامنه دسترسی آن 727 میلی‌متر است که از مدل 900 پایین‌تر است. برای جوشکاری قطعات کوچک این ربات امکان جوشکاری با کیفیت بسیار عالی را فراهم می‌کند.

مدل یاسکاوا موتومن AR700
مدل یاسکاوا موتومن AR700

این مدل هم طیف وسیعی از انواع عملکردهای جوشکاری را پشتیبانی می‌کند که به همین دلیل در مواردی که حجم کار بالاست یا زمان چرخه کاری کوتاه است، می‌تواند جایگزین مناسبی برای ربات جوشکار همکار انسان باشد.

مدل

AR700
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

8 کیلوگرم
دامنه دسرسی

727 میلی‌متر

دقت تکرار

0.01 میلی‌متر
وزن

35 کیلوگرم

منبع تغذیه

1 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

مدل AR1440

ربات شش‌محوره‌ی موتومن AR1440 محبوب‌ترین ربات جوش قوس الکترونیک ما است. این مدل در واقع مرجع جهانی ربات‌ها در مورد جوش قوس الکترونیک، برش حرارتی و هرگونه برنامه‌ی مشتمل بر مسیریابی است. این مدل با ترکیب دقت، عملکرد و کارایی، یاسکاوا را دهه‌ها در موقعیت برتر در زمینه جوشکاری رباتیک قرار داده است.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل AR1440
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل AR1440

مدل AR1440 شما را قادر می‌کند به بهترین نتایج جوشکاری در سخت‌ترین شرایط برسید.

این مدل با تحمل وزن مفید 12 کیلوگرم و دامنه دسترسی 1440 میلی‌متر برای هر نوع تجهیزات جوشکاری حرفه‌ای، هر نوع فرایند و انواع قطعات مناسب است. طراحی خمیده‌ی بازو و ساختار بازوی توخالی، کابل کشی یکپارچه مشعل را ممکن می‌کند و از برخورد جلوگیری می‌کند.

مدل

AR1440
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

12 کیلوگرم
دامنه دسرسی

1440 میلی‌متر

دقت تکرار

0.02 میلی‌متر
وزن

150 کیلوگرم

منبع تغذیه

1.5 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

مدل AR2010

ربات شش‌محوره‌ی موتومن AR12010  برای جوشکاری قوس الکترونیک، برش حرارتی و کاربری‌های مربوط به مسیر یک گزینه‌ی عالی است. این مدل نیز با ترکیب دقت، عملکرد و کارایی، یاسکاوا را دهه‌ها در موقعیت برتر در زمینه جوشکاری رباتیک قرار داده است. مدل AR2010 شما را قادر می‌کند به بهترین نتایج جوشکاری در سخت‌ترین شرایط برسید.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن 2010
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن 2010

تحمل وزن مفید این مدل 12 کیلوگرم است که با مدل 1440 تفاوتی ندارد. برتری این مدل در دامنه دسترسی 2010 میلی‌متری آن است که برای هر نوع تجهیزات جوشکاری حرفه‌ای، هر نوع فرایند و انواع قطعات مناسب است. طراحی خمیده‌ی بازو و ساختار بازوی توخالی، کابل کشی یکپارچه مشعل را ممکن می‌کند و از برخورد جلوگیری می‌کند.

مدل

AR2010
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

12 کیلوگرم
دسرسی

2010 میلی‌متر

دقت تکرار

0.03 میلی‌متر
وزن

260 کیلوگرم

منبع تغذیه

2 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

مدل AR3120

ربات شش‌محوره‌ی موتومن AR3120  کاندیدایی عالی برای جوشکاری قوس الکترونیک، انواع عملیات برش است که دامنه دسترسی بالایی بیش از 3 متر دارد که می‌تواند هم‌برای قطعات مسطح و هم دارای ابعاد و عمق به کار گرفته شود. این مدل دقت، بهترین عملکرد مسیریابی در جهان و کارایی را ترکیب کرده است که باعث شده است یاسکاوا دهه‌ها موقعیت برتر را در زمینه جوشکاری رباتیک حفظ کند. مدل AR3120 شما را قادر می‌کند به بهترین نتایج جوشکاری در سخت‌ترین شرایط برسید.

طراحی خمیده‌ی بازو و ساختار بازوی توخالی، کابل کشی یکپارچه مشعل را ممکن می‌کند و از برخورد جلوگیری می‌کند.

مدل

AR3120
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

20 کیلوگرم
دسرسی

3124 میلی‌متر

دقت تکرار

0.07 میلی‌متر
وزن

560 کیلوگرم

منبع تغذیه

2 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

مدل AR1730

ربات 6 محوره‌ی موتومن AR1730 متخصص ما برای کار با سنگین‌ترین تجهیزات جوشکاری یا برشکاری است. این مدل از یاسکاوا دقت، بهترین عملکرد در سطح جهان و کارایی بالا را با هم ترکیب کرده است که یاسکاوا را دهه‌ها بدون رقیب گذاشته است. این مدل بهترین نتایج جوشکاری را در سخت‌ترین شرایط برای شما ممکن می‌کند.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن AR1730
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن AR1730

طراحی خمیده‌ی بازو و ساختار بازوی توخالی، کابل کشی یکپارچه مشعل را ممکن می‌کند و از برخورد جلوگیری می‌کند.

تحمل وزن مفید بالا تا 25 کیلوگرم به این مدل نسبت به 3120 برتری می‌دهد و آن را قادر می‌کند بتواند هرگونه تجهیزات جوشکاری را حمل کند. اما دامنه دسترسی این مدل از مدل 3120 کم‌تر و تقریبا نصف آن است.

مدل

AR1730

تعداد محورها

6
تحمل وزن مفید

25 کیلوگرم

دسرسی

1730 میلی‌متر
دقت تکرار

0.02 میلی‌متر

منبع تغذیه

2 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، دیوار، سقف

سری GA

هدف از سری GA یاسکاوا دقت بسیار بالا برای عملیات‌های دقیق برش لیزری، جوشکاری لیزری (که از راه دور انجام می‌شود) یا روکش‌کاری است.

ربات یاسکاوا مدل موتومن GA
ربات یاسکاوا مدل موتومن GA

با توجه به تحمل وزن مفید بالا این ربات می‌تواند با سرهای لیزری بزرگ عملکرد و کارایی عالی در حرکت‌های دایره‌ای، انحناءها و مسیرهای خطی داشته باشد.

از این سری ربات یاسکاوا فقط یک مدل تولید می‌شود که در ادامه جزئیات و مشخصات آن را بررسی می‌کنیم.

مدل GA50

اگر به‌دنبال دقت بالا در جوش لیزری یا برش لیزری سه‌بعدی هستید مدل GA50 توقعات شما را برآورده می‌کند. این مدل با تحمل وزن مفید 50 کیلوگر و دسترسی فوق‌العاده‌ای برابر 2038 میلی‌متر امکان پردازش قطعات بزرگ را آن‌هم هنگام کار با سرهای لیزری بزرگ و سنگین فراهم می‌کند.

این مدل در ترکیب با فناوری پیشرفته‌ی Sigma-7 Servo Drive Drive و گیربکس دقیقِ مقاومت بهینه به دقت بالا در دنبال کردن مسیر در کنار سختیِ مکانیکی دست پیدا می‌کند.

مدل

GA50
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

50 کیلوگرم
دسرسی

2038 میلی‌متر

دقت تکرار

0.07 میلی‌متر
وزن

855 کیلوگرم

منبع تغذیه

4.5 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین

سری SP

سری SP شامل ربات‌های بسیار انعطاف‌پذیر و قدرتمند است که علاوه بر جوشکاری نقطه‌ای برای کاربرد جابجایی نیز مناسب هستند. طراحی باریک و پایه‌ی باریک باعث می‌شود فضای اندکی را اشغال کنند و بالاترین رنج حرکت را داشته باشند.

ربات جوشکاری سری SR

این سری ربات‌هایی را شامل می‌شود که از 80 تا 250 کیلوگرم وزن مفید را تحمل می‌کنند. این سری برای طیف وسیعی از تفنگ‌های جوشکاری نقطه‌ای و تجهیزات آن‌ها مناسب هستند.

مدل SP80

موتومن SP80 کوچکترین ربات جوش نقطه‌ای و جابجایی از سری Motoman Sp است. این مدل 80 کیلوگرم تحمل وزن مفید دارد و 2236 میلی‌متر دامنه دسترسی برای تفنگ جوش سبک فراهم می‌کند.

این ربات برای خطوط جوشکاری نقطه‌ای با تراکم بالای ربات‌ها مثل خطوط ساخت بدنه‌ی خودرو مناسب است. یعنی برای صرفه‌جویی در فضا و نصب روی پوزیشنر مناسب است.

این مدل دارای آخرین فناوری Yaskawa Sigma-7 servo drive است و پویایی و صرفه‌جویی در انرژی را ارائه می‌دهد.

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • طراحی فوق باریک
  • وسعت بالای دامنه‌ی کاری

مدل

SP80
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

80 کیلوگرم
دسرسی

2236 میلی‌متر

دقت تکرار

0.03 میلی‌متر
وزن

630 کیلوگرم

منبع تغذیه

4 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین، سقف، دیوار

مدل SP100

موتومن SP100 یک ربات جوشکاری و جابجایی است که 100 کیلوگرم تحمل وزن مفید و 2236 میلی‌متر دامنه دسترسی برای تفنگ جوشکاری سبک فراهم می‌کند.

این ربات برای خطوط جوشکاری نقطه‌ای جمع‌وجور برای صرفه‌جویی در فضا، برای فضاهای کوچک و برای نصب روی پوزیشنر مناسب است.

این مدل دارای آخرین فناوری Yaskawa Sigma-7 servo drive است و پویایی و صرفه‌جویی در انرژی را ارائه می‌دهد.

مدل

SP100

تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

100 کیلوگرم

دسرسی

2236 میلی‌متر

دقت تکرار

0.03 میلی‌متر
وزن

660 کیلوگرم

منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین

مدل SP165-105

موتومن SP165-105 برای کاربرد جوش نقطه‌ای و جابجایی قابل استفاده است که دامنه دسترسی بیش از 3 متر دارد.

این ربات برای انجام کارهای مربوط به جوشکاری نقطه‌ای مثلا جابجایی قطعات جوشکاری در جایی که تفنگ‌های جوشکاری ثابت هستند عالی است. همچنین از این ربات برای طیف وسیعی از تفنگ‌های جوشکاری می‌توان استفاده کرد.

ربات جوشکاری یاسکاوا موتومن SP155-105
ربات جوشکاری یاسکاوا موتومن SP165-105

با وجود طراحی باریک این ربات نیازی به وزنه‌های تعادل مکانیکی ندارد و این به ربات اجازه می‌دهد سرعت و شتاب بالاتری داشته باشد. مچ دست در این ربات بسیار با ثبات است که این به ربات امکان موقعیت‌یابی‌های سریع و ظریف که در جوشکاری نقطه‌ای مورد نیاز است را می‌دهد.

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • تنوع کاربری بالا
  • دسترسی بالا و اشغال فضای بسیار کم
  • تحرک و دقت تکرار بالا
  • راندمان انرژی بالا

مدل

SP165-105
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

105 کیلوگرم
دسرسی

3058 میلی‌متر

دقت تکرار

0.05 میلی‌متر
وزن

1090 کیلوگرم

منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین

مدل SP150R

موتومن SP150R یک ربات شش محوره‌ی قدرتمند جوشکاری نقطه‌ای و جابجایی است که مخصوص نصب روی قفسه است. این ربات با 3 متر دامنه دسترسی فضای کاری قابل توجهی زیر سطح نصب خود دارد. این ربات در یک موقعیت مرتفع، مثلا روی یک سازه فولادی، نصب می‌شود و باید به سمت پایین کار می‌کند.

این ربات با تحمل وزن مفید تا 150 کیلوگرم با طیف وسیعی از تفنگ‌ها و گیره‌های جوش نقطه‌ای معمولی می‌تواند کار کند.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP150R
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP150R

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • امکان نصب در موقعیت مرتفع
  • تنوع کاربرد و اشغال فضای اندک
  • تحرک و دقت تکرار بالا
  • راندمان انرژی بالا

مدل

SP150R
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

150 کیلوگرم
دسرسی

3140 میلی‌متر

دقت تکرار

0.05 میلی‌متر
وزن

1760 کیلوگرم

منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر
محل نصب

طبقه

مدل SP165

موتومن SP165 یک ربات جوشکاری نقطه‌ای و جابجایی با استاندارد کارایی بلا است که تحمل وزن مفید تا 165 کیلوگرم دارد. با این قابلیت تحمل وزن مفید بالا، SP165 با طیف وسیعی از تفنگ‌های جوشکاری نقطه‌ای و تجهیزات آن می‌تواند کار کند.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP165
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP165

با وجود طراحی باریک این ربات نیازی به وزنه‌های تعادل مکانیکی ندارد و این به ربات اجازه می‌دهد سرعت و شتاب بالاتری داشته باشد. مچ دست در این ربات بسیار با ثبات است که این به ربات امکان موقعیت‌یابی‌های سریع و ظریف که در جوشکاری نقطه‌ای مورد نیاز است را می‌دهد.

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • تنوع کاربری بالا
  • طراحی باریک که اشغال فضای اندک را ممکن می‌کند
  • تحرک و دقت تکرار بالا
  • راندمان انرژی بالا

مدل

SP150R
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

165 کیلوگرم
دسرسی

2702 میلی‌متر

دقت تکرار

0.05 میلی‌متر
وزن

1020 کیلوگرم

منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر
محل نصب

زمین

مدل SP185R

این مدل یک ربات شش محوره‌ی قدرتمند برای جوشکاری و جابجایی است که مانند مدل SP150R برای نصب روی ارتفاع طراحی شده است. این مدل هم دسترسی 3 متری دارد که فضای کاری قابل توجهی را در زیر سطح آن برایش ممکن می‌کند. این مدل باید در یک مکان مرتفع نصب شود به نحوی که به سمت پایین کار کند.

مدل SP185R
مدل SP185R

مدل SP185R تا 185 کیلوگرم بار مفید را تحمل می‌کند. این میزان تحمل وزن کار با طیف وسیعی از تفنگ‌های جوشکاری نقطه‌ای و گیره‌ها را برای آن ممکن می‌سازند.ویژگی‌های خاص این مدل:

  • امکان نصب در مکان مرتفع
  • تتنوع کاربری بالا و اشغال فضای اندک

مدل

SP150R
تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

185 کیلوگرم
دسرسی

3140 میلی‌متر

دقت تکرار

0.05 میلی‌متر
وزن

1830 کیلوگرم

منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر
محل نصب

طبقه

مدل SP210

این ربات جوشکاری نقطه‌ای و جابجایی قدرتمند تحمل 210 کیلوگرم وزن مفید را دارد. با این ویژگی این ربات قادر است با طیف وسیعی از تفنگ‌های جوشکاری نقطه‌ای کار کند.

موتومن SP210
موتومن SP210

موتومن SP210 طراحی باریکی دارد اما در عین حال نیازی به وزنه‌ی تعادل مکانیکی ندارد. با این ویژگی می‌تواند به شتاب و سرعت‌های بالاتر دست پیدا کند. مچ بازوی این مدل برای موقعیت‌یابی ظریف و سریع مناسب است که در جوش نقطه‌ای مورد نیاز است.

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • تنوع کاربری بالا
  • تحمل وزن مفید بالا و در عین حال اشغال فضای اندک
  • دقت تکرار بالا

مدل

SP210

تعداد محورها

6
تحمل وزن مفید

210 کیلوگرم

دسرسی

2702 میلی‌متر
دقت تکرار

0.05 میلی‌متر

وزن

1080 کیلوگرم

منبع تغذیه

3 کیلووات آمپر

محل نصب

زمین

مدل SP235

موتومن SP235 یک ربات قدرتمند برای جوشکاری نقطه‌ای و جابجایی است. این ربات در میان مدل‌های سری SP بالاترین تحمل وزن مفید را دارد که تا 235 کیلوگرم می‌رسد. با چنین قدرتی این ربات با طیف بسیار گسترده‌ای از تفنگ‌ها و تجهیزات جوش نقطه‌ای می‌تواند کار کند.

ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP235
ربات جوشکاری یاسکاوا مدل موتومن SP235

موتومن SP210 طراحی باریکی دارد اما در عین حال نیازی به وزنه‌ی تعادل مکانیکی ندارد. با این ویژگی می‌تواند به شتاب و سرعت‌های بالاتر دست پیدا کند. مچ بازوی این مدل برای موقعیت‌یابی ظریف و سریع مناسب است که در جوش نقطه‌ای مورد نیاز است.

ویژگی‌های خاص این مدل:

  • تنوع کاربری بالا
  • تحمل وزن بسیار بالا و اشغال فضای اندک
  • دقت تکرار بالا
  • راندمان انرژی بالا

مدل

SP235

تعداد محورها

6

تحمل وزن مفید

235 کیلوگرم

دسرسی

2710 میلی‌متر

دقت تکرار

0.05 میلی‌متر

وزن

1345 کیلوگرم
منبع تغذیه

5 کیلووات آمپر

محل نصب

زمین

انواع ربات جوشکاری

ربات‌‌ها را می‌‌توان به شش نوع تقسیم‌‌بندی کرد از جمله: بازوهای مفصلی، ربات‌‌های شش محوره، ربات‌‌های اسکارا، ربات استوانه‌‌‌ای، ربات دکارتی و گنتری.

بازوهای مفصلی

از رایج‌‌‌ترین و منعطف‌‌‌ترین ربات‌‌های صنعتی هستند که شباهت زیادی به بازوهای انسان دارند. کاربرد این ربات‌‌ها برای جوشکاری، بیشتر در عملیات جابجا کردن مواد، چیده شدن و جابجایی و توزیع محصولات است. علت برجسته شدن این ربات‌‌ها همان شباهتشان به بازوی انسان است که یکی از متنوع‌‌ترین و جمع‌‌وجورترین طرح‌‌ها در بازار محسوب می‌‌شود.

جوشکاری رباتیک بسیار پر کاربرد است.
جوشکاری رباتیک بسیار پر کاربرد است.

ربات‌‌‌های شش محوره

این ربات‌‌ها را نوعی از ربات مفصلی می‌‌دانند. دارای استحکام بالا و دامنه‌‌ی حرکتی زیاد است که در بیشتر کارها از جمله جابه‌جا کردن و حذف مواد، رنگ‌‌‌آمیزی کردن و… بکار می‌‌رود.

جوشکاری رباتیک
جوشکاری رباتیک

ربات‌‌‌های اسکارا

ربات‌‌های اسکارا دارای چهار درجه آزادی هستند و کاربردشان برای کارهایی است که نیاز به حرکت‌‌های نقطه به نقطه سریع و تکرارپذیر و واضح داشته باشند. مثلا مونتاژ قطعه‌‌‌های کوچک و پالت‌‌سازی و…

ربات استوانه‌‌‌ای

همانطور که از نامشان پیداست یک پوشش استوانه‌‌‌ای دارند با بازوی قابل گسترش که حرکتشان عمودی و کشویی است. این ربات‌‌ها طراحی فشرده دارند و به همین علت در محیط‌‌‌های کوچک و برای لحیم کاری، مونتاژهای ساده، جوشکاری نقطه‌‌‌ای و مراقبت از ماشین به‌‌‌کار می‌‌روند.

دو نوع دیگر از ربات‌‌های جوشکاری را در قسمت بعدی توضیح خواهیم داد تا شما بهترین انتخاب را داشته باشید.

ربات دکارتی و گنتری؛ یک توضیح مختصر

همانطور که در بالا هم گفته شد ربات جوشکاری دارای شش نوع است که چهار مورد آن را به اختصار توضیح دادیم. ربات دکارتی و ربات گنتری هر کدام دارای ویژگی‌‌‌های منحصربه‌‌‌فرد هستند که در زیر نوشته شده است.

ربات دکارتی

این ربات‌‌ها را خطی و دروازه‌‌ای نیز می‌‌نامند. بر روی سه محور خطی حرکت می‌‌کنند که از سیستم مختصات دکارتی استفاده می‌‌شود. از رایج‌‌ترین ربات‌‌ها در کاربردهای صنعتی و بیشتر ماشین‌‌‌های سی‌‌ان‌‌سی و چاپ‌‌‌های سه بعدی مصرف می‌‌شوند.

ربات گنتری

این ربات‌‌ها را نوعی از ربات‌‌های دکارتی می‌‌دانند که نام دیگرشان دروازه‌‌ای است. این ربات‌‌های جوشکاری در طراحی‌‌‌های مختلف قابلیت تحمل بارهای سنگین و حرکت دادن آن‌‌ها با سرعت و دقت بالا را دارند. می‌‌توان آن‌‌ها را به قدری بزرگ طراحی کرد که کل فضای کف تاسیسات را پوشش کامل بدهد.

 به‌دلیل سهل بودن در کنترل حرکت ربات‌‌های خطی هزینه‌‌ی کمتری نسبت به انواع دیگر دارد و بسیار مقرون‌به‌‌‌صرفه است.

ربات جوشکاری
ربات جوشکاری

بطورکلی اگر بتوانیم به انتهای بازوهای ربات‌‌ها ابزار جوشکاری را نصب کنیم می‌‌توان هر نوع رباتی را به ربات‌‌های جوشکاری تبدیل کرد؛ اما رایج‌‌ترین آن‌‌ها ربات شش محوره است زیراکه انعطاف‌‌‌پذیری آن باعث می‌‌شود تا در زوایایی که سایر ربات‌‌ها قابلیت دسترسی ندارند این ربات عملیات جوشکاری را به راحتی انجام دهد.

جمع‌بندی

در این محتوا ربات جوشکاری، انواع و اجزای آن را بررسی کردیم. یکی از بهترین شرکت‌های سازنده ربات جوشکاری شرکت یاسکاوا است. یاسکاوا ربات‌های جوشکاری خود را در سه سری متفاوت تولید می‌کند. در این محتوا مدل‌های هر سه سری ربات جوشکاری یاسکاوا را بررسی کردیم. ربات جوشکاری سری AR یکی از پراستفاده­ترین ربات­های جوشکاری است.

برای دریافت مشاوره، اطلاع از قیمت‌ ربات جوشکاری، ‌ خرید انواع ربات جوشکاری یاسکاوا یا سلول رباتیک جوشکاری همین حالا می‌توانید با ما تماس بگیرید. ما در مجموعه تی اس گروپ جدیدترین ربات‌های یاسکاوای اروپا را با بهترین قیمت‌ها ارائه می‌دهیم. علاوه بر این تی اس گروپ خدمات پشتیبانی، برنامه‌نویسی، نصب و خدمات پس از فروش را نیز انجام می‌دهد.

36148 25 98+

آیا تی اس گروپ نماینده یاسکاوا است؟

در واقع هیچ شرکتی در حال حاضر نمایندگی یاسکاوا در ایران را ندارد. بعضی شرکت‌ها از این عنوان سوء‌استفاده می‌کنند و خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی می‌کنند تا نظر مشتریان را به خود جلب کنند. برای اطلاعات بیش‌تر مقاله نماینده یاسکاوا در ایران را مطالعه بفرمایید.

تی اس گروپ خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی نمی‌کند اما ارتباط ما با یاسکاوا بدون واسطه است و به صورت مستقیم از یاسکاوا ساپورت فنی دریافت می‌کنیم.