راهنمای خرید دستگاه جوش

آیا از هدردادن پول برای دستگاه‌های جوشکاری خسته شده‌اید؟ آیا کیفیت هیچ دستگاهی شما را راضی نمی‌کند؟ اگر این مشکل‌ها را دارید بهتر است بگوییم که نگران نباشید چراکه شما تنها نیستید! خرید دستگاه جوش، با توجه به کاربردها و تنوع زیادی که دارد، می‌تواند برای بسیاری از جوشکاران به یک چالش بزرگ تبدیل شود. اگر این روزها خرید یک دستگاه جوش باکیفیت و کاربردی دغدغه شما هم هست، در این مقاله با راهنمای خرید دستگاه جوش همراه ما باشید تا رازهای یک خرید خوب را با شما در میان بگذاریم!

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ به فرآیند جوشکاری توجه کنید!

اولین نکته‌ای که در خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید، نوع فلزی‌ست که قرار است با آن کار کنید. دستگاه‌های جوش مختلف هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند که آن را برای جوشکاری با مواد مختلف قابل استفاده می‌کند؛ در ادامه شما را با چهار فرآیند اصلی جوشکاری بیشتر آشنا خواهیم کرد.

1- جوشکاری با قوس فلزی گازی (GMAW/MIG)

جوشکاری MIG از یک الکترود جوش سیمی بر روی یک قرقره استفاده کرده و به‌طور خودکار با سرعت ثابت تغذیه می‌شود. قوسی که توسط جریان الکتریکی بین فلز پایه و سیم ایجاد می‌شود، سیم را ذوب کرده و آن را به پایه پیوند می‌دهد و در نهایت جوشی با مقاومت بالا ایجاد می‌شود. جوشکاری MIG را می‌توان تقریبا روی هر فلز قابل‌جوشی اجرا کرد که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به کربن و فولاد ضدزنگ اشاره کرد. این جوشکاری به‌خاطر سرعت و کارایی بالایی که دارد در صنایع ساختمانی و خودروسازی زیاد استفاده می‌شود.

2- جوشکاری قوسی تنگستن گازی (GTAW/TIG)

در جوشکاری TIG از یک الکترود تنگستن غیرمصرفی برای تولید جوش استفاده می‌شود. این جوشکاری بهترین گزینه برای کار با مواد نازک و غیرآهنی مثل آلومینیوم و فولاد است؛ به‌دلیل قدرت کنترل و دقت بالایی که در این نوع جوشکاری وجود دارد بیشتر از آن در صنعت هوافضا استفاده می‌شود.

3- جوشکاری قوس فلزی محافظ شده (SMAW)

در جوشکاری SMAW از جریان الکتریکی که از شکاف بین فلز و الکترود جوشکاری قوس الکتریکی به وجود می‌آید، استفاده می‌شود. این نوع جوشکاری بیشتر برای کارهای سنگین مثل آهن، چدن، فولاد صنعتی و فولاد کربن کاربرد دارد. جوشکاری SMAW به‌خاطر سادگی خود بسیار محبوب است و بیشتر در خطوط لوله و صنایع کشتی‌سازی استفاده می‌شود.

4- جوشکاری با هسته شار (FCAW)

جوشکاری FCAW برای کار با فلزات آهنی مثل فولاد کربنی، چدن و فولاد ضدزنگ فوق‌العاده کاربرد دارد و بیشتر در صنایع مکانیکی استفاده می‌شود. در این نوع جوشکاری از گرمای قوس الکتریکی برای جوش‌دادن فلز پایه در ناحیه اتصال جوش استفاده می‌شود.

همان‌طور که مشاهده کردید جوشکاری با فرآیندهای‌ مختلفی انجام می‌شود و اولین نکته‌ای که شما باید هنگام خرید دستگاه جوش به آن توجه کنید فرآیندی‌ست که قرار است با آن جوشکاری را انجام دهید؛ البته بهتر است بدانید بعضی از دستگاه‌های جوش قادرند از قابلیت‌های جوش چندگانه هم پشتیبانی کنند.

راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر
راهنمای خرید دستگاه جوش؛ از دستگاه چه انتظاری دارید؟

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ از دستگاه چه انتظاری دارید؟

دومین نکته‌ای که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید، کاربرد دستگاه و انتظاری‌ست که از آن دارید. به‌طورکلی دستگاه‌های جوش را می‌توان از لحاظ کاربرد به 4 دسته زیر تقسیم‌بندی کرد.

1- دستگاه جوش خانگی

این دستگاه که برای کارهای جزئی استفاده می‌شود خروجی‌ای حدود 120 تا 140 آمپر دارد، وزن آن معمولا از 5 کیلوگرم کمتر است و حجم کمی هم دارند. اگر کار شما سنگین و طولانی‌ست بهتر است از این دستگاه استفاده نکنید چراکه راندمان پایینی دارد و نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.

2- دستگاه جوش مناسب کارهای سبک

اگر کار شما از کارهای جزئی خانگی بیشتر است اما در حد کارهای صنعتی سنگین هم نیست، می‌توانید به خرید این دستگاه جوش فکر کنید. این نوع دستگاه 3 برد دارد و وزن آن چیزی حدود 7 کیلوگرم است. شما می‌توانید از این دستگاه برای کارهای مکانیکی، کارهای ساختمانی و نصب تابلو استفاده کنید.

3- دستگاه جوش مناسب کارهای نیمه‌سنگین

این دستگاه شباهت زیادی به دستگاه قبلی دارد و وزن آن حدود 9 کیلوگرم است. خوبی این دستگاه این است که قدرت بیشتری دارد و برای کارهای سنگین‌تر استفاده می‌شود؛ اگر شما یک رابیزکار هستید، می‌توانید به داشتن این نوع دستگاه جوش فکر کنید.

4- دستگاه جوش مناسب کارهای سنگین

بزرگ‌ترین سایز دستگاه‌های جوش، این نوع دستگاه است و بیشتر اسکلت‌کارها از آن استفاده می‌کنند. مزیت این دستگاه این است که تهویه خوبی دارد و می‌توان از آن در هوای گرم هم به‌خوبی استفاده کرد.

راهنمای خرید اینورتر جوشکاری
راهنمای خرید دستگاه جوش؛ مراقب ضخامت فلز باشید!

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ مراقب ضخامت فلز باشید!

نکته دیگری که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کرد، ضخامت فلزهایی‌ست که قرار است با آن کار کنید. فلزهای ضخیم‌تر برای ایجاد جوش قوی نیاز به آمپر بیشتری دارند. دستگاه‌های جوشکاری مختلف هر کدام با دامنه‌های آمپر مختلفی به بازار عرضه می‌شوند و شما باید دستگاهی را انتخاب کنید که بتواند ضخامت فلزی که با آن کار می‌کنید را تحمل کند. اگر با فلزهای مختلفی کار می‌کنید بهتر است دستگاه جوشی را انتخاب کنید از سیستم کنترل جریان پشتیبانی کرده و محدوده آمپر آن چیزی بین 40 تا 500 باشد.

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ در کجا قرار است جوشکاری کنید؟

نکته دیگری که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید، محلی‌ست که قرار است جوشکاری را در آن انجام دهید. اینکه در یک مکان ثابت کار می‌کنید یا نیاز است مدام جای دستگاه را تغییر دهید، می‌تواند روی انتخاب دستگاه تاثیر بگذارد. همچنین بهتر است به منبع تغذیه محلی که در آن کار می‌کنید هم توجه کنید چراکه دستگاه‌های مختلف با سطوح ولتاژ متفاوتی کار می‌کنند.

راهنمای خرید دستگاه جوش
راهنمای خرید دستگاه جوش؛ چرخه کاری را در نظر بگیرید!

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ چرخه کاری را در نظر بگیرید!

یکی‌دیگر از نکات مهمی که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید، چرخه کاری دستگاه جوش است. چرخه کاری عملکرد یک دستگاه جوش در مدت یک ساعت را نشان می‌دهد. مثلا اگر چرخه کاری یک دستگاه جوش برابر با 85% باشد، دستگاه می‌تواند 50 دقیقه کار کرده و 10 دقیقه از آن را استراحت کند. هر چقدر این درصد بالاتر باشد، آمپر و قدرت دستگاه نیز بیشتر می‌شود و طبیعتا قیمت آن هم بالاتر می‌رود.

جالب است بدانید که دستگاه‌های جوشی که ارزان‌تر هستند معمولا چرخه کاری کمتری دارند. چرخه کاری پایین می‌تواند بسیار خسته‌کننده باشد چراکه در حین کار مدام باید کار را متوقف کرد تا دستگاه کمی خنک شود.

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ چقدر بودجه دارید؟

بودجه هم یکی‌دیگر از نکاتی‌ست که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید. اگر بودجه خوبی را برای خرید در نظر بگیرید، ممکن است هزینه زیادی را صرف کنید اما مطمئن خواهید بود که همان یک‌بار این هزینه را پرداخت خواهید کرد. دستگاه‌های جوشی که بیش‌ازحد ارزان هستند معمولا کیفیت پایینی دارند، قابلیت تنظیم ندارند و معمولا شما را با مشکلات دیگری مثل قوس‌های ناپایدار و تغذیه سیم ناهماهنگ درگیر خواهند کرد.

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ از اهمیت برند غافل نشوید!

نکته دیگری که باید هنگام خرید دستگاه جوش حتما به آن توجه کنید، برند دستگاه است؛ بعضی از دستگاه‌ها مثل دستگاه جوش فرونیوس یا لورچ کیفیت بالاتری نسبت به سایر همنوعان خود دارند و مطابق بالاترین سطح استانداردهای بین‌المللی تولید می‌شوند؛ اگر چه باید برای خرید از برندهای معتبر هزینه بیشتری را بپردازید، اما بهتر است به این هزینه به چشم یک سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه کنید چراکه دستگاه‌های برندهای معتبر معمولا نیاز کمتری به تعمیر و نگه‌داری دارند و شما می‌توانید تا مدت‌ها از آن‌ها استفاده کنید.

راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر
دستگاه جوش فرونیوس

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ از یک متخصص کمک بگیرید!

تنوع دستگاه‌های جوش، بیشتر از آن چیزی‌ست که فکرش را می‌کنید؛ اگر اطلاعات فنی بالایی ندارید، انتخاب یک مدل مناسب و کاربردی می‌تواند کمی شما را به دردسر بیندازد؛ به‌همین‌دلیل بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید تا با توجه به شرایط و انتظاراتی که دارید، بتوانید بهترین مدل دستگاه جوش را انتخاب کنید. در همین زمینه شما می‌توانید روی کمک تیم تی‌اس‌گروپ حساب باز کرده و برای دریافت مشاوره از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید؛ ما با تمام تجربه و تخصصی که داریم، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستیم.

02536148

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ ترانسفورماتور یا اینورتر؟

به‌طورکلی دو نوع منبع تغذیه برای جوشکاری وجود دارد و هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند؛ در ادامه بیایید نگاهی به ویژگی‌های هر دو نوع منبع تغذیه داشته باشیم.

راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر

در این بخش از مقاله که مخصوص راهنمای خرید اینورتر جوشکاری‌ست باید به شما بگوییم که اینورتر بسیار شبیه به یک کامپیوتر داخل دستگاه جوشکاری‌ست و سرعت تغذیه بی‌نهایت متغیری دارد. با کمک اینورتر می‌توانید عملکردهای فرآیندهای جوشکاری را به‌طور دقیق تنظیم کنید؛ خوبی دیگری که اینورتر دارد، وزن کمتر آن نسبت به ترانسفورماتور است؛ وزن کم اینورتر جابه‌جایی دستگاه جوش را آسان‌تر می‌کند و همچنین فضای کمتری را هم اشغال می‌کند.

راهنمای خرید دستگاه جوش ترانسفورماتور

دستگاه‌های جوش ترانسفورماتور، بسیار بزرگ‌تر و سنگین‌تر از اینورترها هستند و این روزها استفاده از آن‌ها زیاد رایج نیست. مزیتی که ترانسفورماتورها نسبت به اینورترها دارند این است که با فناوری ساده‌تری طراحی شده‌اند و تعمیر آن‌ها آسان‌تر است اما تنظیم ترانسفورماتورها کمی نسبت به اینورترها سخت‌تر است.

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ ایمنی دستگاه را دست‌کم نگیرید!

ایمنی بالای دستگاه، نه تنها از شما و سایر کارکنانتان محافظت می‌کند بلکه کیفیت کار شما را هم بالاتر می‌برد. به‌عنوان‌مثال یکی از ویژگی‌های ایمنی دستگاه حفاظت از اضافه‌بار حرارتی‌ست؛ این ویژگی از گرم‌شدن بیش‌ازحد دستگاه جلوگیری کرده و طول‌عمر دستگاه را بیشتر می‌کند. در کنار آن حفاظت از نوسانات ولتاژ از دستگاه در برابر آسیب‌های ناشی از منبع تغذیه نامنظم محافظت کرده و عملکرد خوب و ثابت دستگاه را تضمین می‌کند.

از سایر ویژگی‌های ایمنی دستگاه‌های جوش می‌توان به مکانیسم خاموش‌شدن خودکار، دستگیره‌ها و محافظ‌های عایق اشاره کرد.

راهنمای خرید اینورتر جوشکاری
راهنمای خرید دستگاه جوش؛ آیا واقعا کشور تولیدکننده مهم است؟

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ آیا واقعا کشور تولیدکننده مهم است؟

اهمیت کشور تولیدکننده دستگاه جوش را نمی‌توان انکار کرد. کشور سازنده به‌طرز چشم‌گیری روی کیفیت، اطمینان و عملکرد دستگاه اثر می‌گذارند. کشورهای پیشرفته دنیا مثل آلمان و کره، به امکانات روز دنیا دسترسی دارند، از نیروهای کار ماهری استفاده می‌کنند و همچنین کنترل کیفی سختگیرانه‌ای دارند؛ همه‌ی این موارد می‌تواند روی کیفیت دستگاه تاثیر زیادی بگذارد. به‌عنوان مثال دستگاه جوش لورچ که یک دستگاه آلمانی‌ست، در بین تمام برندهای تولیدکننده دستگاه جوش، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

راهنمای خرید دستگاه جوش؛ به قابلیت ادغام دستگاه با ربات دقت کنید!

اگر می‌خواهید جوشکاری را کاملا اتومات کنید و از ربات‌ها هم در کنار دستگاه‌های جوش کمک بگیرید، بهتر است بدانید که همه‌ی دستگاه‌های جوش قابلیت ادغام با ربات را ندارند؛ بعضی از دستگاه‌های جوشکاری با ویژگی‌ها و رابط‌هایی طراحی شده‌اند که می‌توان به‌راحتی آن‌ها را با ربات‌ ترکیب کرد؛ پس اگر می‌خواهید جوشکاری را به‌روش کاملا اتومات انجام دهید، بهتر است هنگام خرید به این ویژگی دستگاه هم توجه ویژه‌ای داشته باشید.

راهنمای خرید دستگاه جوش
از ربات‌ها هم می‌توان در فرآیند جوشکاری استفاده کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله با شما درباره راهنمای خرید دستگاه جوش صحبت کردیم؛ همان‌طور که مشاهده کردید خرید دستگاه جوش می‌تواند کار پیچیده‌ای باشد، به‌خصوص اگر در این زمینه تجربه کافی‌ای را نداشته باشید و با مشخصات فنی دستگاه‌های مختلف جوشکاری آشنا نباشید. به‌همین‌منظور اگر برای خرید دستگاه جوش به راهنمایی‌های بیشتری نیاز داشتید، می‌توانید روی کمک تیم ما حساب باز کنید. ما در تی‌اس‌گروپ کارشناسان باتجربه‌ای داریم که می‌توانند براساس نیازها و ترجیحات خاصی که دارید، شما را راهنمایی کنند. پس برای دریافت راهنمایی یا مطرح‌کردن هرگونه سوال می‌توانید از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید.

02536148

آیا قبلا دستگاه جوش خاصی را خریداری کرده‌اید؟ لطفا تمام تجربیاتتان را در این زمینه، با ما و خوانندگان ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1- در راهنمای خرید دستگاه جوش به چه ویژگی‌هایی باید توجه کرد؟

بعضی از ویژگی‌های ضروری که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید شامل سازگاری با منبع تغذیه، فرآیند جوشکاری، قابلیت حمل‌ونقل، چرخه کاری، حفاظت از اضافه‌بار حرارتی و حفاظت از نوسانات ولتاژ هستند.

2- افراد مبتدی بهتر است از کدام نوع دستگاه جوش استفاده کنند؟

اگر تازه جوشکاری را شروع کرده‌اید، بهتر است از دستگاه‌های جوش MIG استفاده کنید. کار با این دستگاه‌ها معمولا راحت است، انعطاف‌پذیری خوبی دارند و نتایج ثابتی را نیز به شما ارائه می‌دهند.

3- هنگام کار با دستگاه جوش، چطور می‌توان از حداکثر ایمنی بهره‌مند شد؟

فراموش نکنید که هنگام کار با دستگاه‌های جوشکاری از کلاه، دست‌کش و عینک استفاده کنید؛ از آن‌جایی که هنگام جوشکاری دودهای مضری تولید می‌شود، بهتر است حتما محل کار شما تهویه مناسبی داشته باشد.

برای مطالعه بیشتر شما

Buying Your First Welder: A Practical, Informative Guide for Do-It-Yourselfers

A Guide to Buying Your First Welding Machine

Welding Machine Buyers Guide

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *