سلول رباتیک

تصور کنید خط‌تولید کارخانه شما با تمام توان، نهایت سرعت و بالاترین سطح ایمنی مشغول تولید است، رویایی‌ست نه؟ جالب است بدانید این خط‌تولید افسانه‌ای فقط مربوط به رویاها نیست و نیازی نیست برای داشتن آن دست‌به‌دامن قوه تخیل‌تان شوید! خوشبختانه با وجود سلول رباتیک می‌شود خیلی راحت به این رویا دست پیدا کرد. اگر می‌خواهید بهره‌وری کارخانه‌تان را چند برابر کنید، در این مقاله همراه تی‌اس‌گروپ باشید تا شما را با این سلول بیشتر آشنا کرده و مزایا و معایب آن را با هم بررسی کنیم.

سلول رباتیک چیست؟

سلول رباتیک مثل یک اتاقک بسته و امن است که در آن چند ربات مشغول فعالیت هستند. وجود سلول در خط‌تولید کارخانه‌ها، ایمنی را بالا می‌برد. در این سلول‌ها ربات‌ها می‌توانند بدون هیچ محدودیت سرعتی کار کنند بدون اینکه خطری برای سایر کارکنان کارخانه داشته باشند.

یکی از زمینه‌هایی که سلول های رباتیک نقش مهمی در رشد و تسهیل آن دارند، جوشکاری است. ما در مقاله سلول جوشکاری رباتیک همه‌چیز را در این مورد توضیح داده‌ایم؛ اگر می‌خواهید در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید خواندن این مقاله را از دست ندهید.

سلول های رباتیک
سلول های رباتیک در چه صنایعی کاربرد دارند؟

سلول های رباتیک در چه صنایعی کاربرد دارند؟

سلول‌های رباتیک در صنایع مختلفی به کار برده می‌شوند؛ در ادامه شما را با بعضی از این صنایع آشنا خواهیم کرد.

1- ساخت‌وساز

سلول‌ها می‌توانند در مونتاژ و بازرسی کیفیت مواد نقش موثری داشته باشند. با کمک سلول‌ها فرآیند تولید ساده‌تر می‌شود و می‌توان ثبات کیفیت را در تمامی محصولات تضمین کرد.

2- خودروسازی

در صنعت خودروسازی برای کارهایی مثل جوشکاری، مونتاژ و رنگ‌آمیزی از سلول های رباتیک استفاده می‌شود. به‌کارگیری سلول در صنعت خودروسازی علاه‌بر اینکه دقت و بهره‌وری را بالا می‌برد، باعث کاهش هزینه‌های تولید نیز می‌شود.

3- الکترونیک

یکی‌دیگر از صنایعی که از سلول رباتیک به‌وفور در آن استفاده می‌شود، صنایع الکترونیک هستند. با کمک سلول کارهای لحیم‌کاری، مونتاژ برد مدارها و جای‌گذاری قطعات با دقت و سرعت بیشتری انجام می‌شود و محصولات تولیدشده کیفیت بالاتری نیز خواهند داشت.

استفاده از سلول رباتیک چه مزایایی دارد؟

با به‌کارگیری سلول های رباتیک می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید.

1- در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید!

اگرچه برای طراحی و اجرای سلول رباتیک باید هزینه نسبتا زیادی را بپردازید، اما با بهره‌وری بالایی که این سلول‌ها دارند، این هزینه خیلی زود به جیب شما باز خواهد گشت و می‌توانید در هزینه‌های بعدی صرفه‌جویی چشم‌گیری داشته باشید.

2- با حداکثر توان تولید کنید!

وقتی که ربات‌ها در کنار انسان‌ها مشغول کار می‌شوند، برای رعایت مقررات ایمنی و حفظ جان کارکنان، نمی‌توانید از همه‌ی ظرفیت آن‌ها استفاده کنید؛ اما با قراردادن ربات‌ها در محیط امن سلول، می‌توانید از بالاترین سرعت ربات استفاده کنید. سرعت بالا، بازدهی خط‌‌تولید را چندبرابر می‌کند و شما می‌توانید قطعات بیشتری را در زمان کمتری تولید کنید.

3- ایمنی کارکنان خود را تضمین کنید!

همان‌طور که گفتیم استفاده از ربات‌های صنعتی می‌تواند خطراتی را برای کارگران به همراه داشته باشد، اما طراحی و اجرای این سلول‌ها طوری انجام شده است که می‌تواند کارگران را در برابر تمام خطرات ربات‌های صنعتی محافظت کند. مثلا در سلول های رباتیک از حصار ایمنی، تقسیم‌کننده، پرده‌های نوری و دکمه‌های توقف الکترونیکی برای بالابردن ایمنی استفاده شده است.

همچنین سلول‌ها مجهز به دستگاه‌های ایمنی خاصی هستند که به محض ورود هر شی یا شخصی به داخل سلول، سیگنالی را برای توقف کار به ربات ارسال می‌کنند. با به‌کارگیری این سلول‌ها در خط‌تولید، آمار بروز حوادث به‌طرز چشم‌گیری پایین آمده است.

4- از فضا نهایت استفاده را ببرید!

طراحی و اجرای سلول‌های رباتیک به‌نوعی‌ست که به شما این اجازه را می‌دهد تا یک یا چند ربات صنعتی را درون آن جای دهید. شما می‌توانید با کمک سلول از فضا نهایت استفاده را ببرید و حتی روی سقف سلول هم ربات‌هایی مثل ربات Motoman V 6000 را نصب کنید.

اجرای سلول رباتیک
استفاده از سلول رباتیک چه مزایا و معایبی دارد؟

معایب استفاده از سلول رباتیک

سلول های رباتیک در کنار تمام مزایایی که دارد، می‌تواند با معایب زیر هم همراه باشد:

1- هزینه راه‌اندازی

طراحی و اجرای سلول رباتیک می‌تواند حسابی شما را به خرج بیندازد؛ اما جای نگرانی نیست چراکه این هزینه در چیزی حدود یک سال جبران خواهد شد.

2- تعمیر و نگه‌داری

برای اینکه عملکرد خوب سلول حفظ شود، باید به‌طور منظم از آن‌ نگه‌داری کرد. نگه‌داری سلول می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تمیرکردن
  • روان‌کاری
  • تعویض قطعات فرسوده
  • کالیبره‌کردن اجزا

3- پیچیدگی

برنامه‌نویسی، ادغام و عیب‌یابی ربات‌ها نیاز کمی پیچیده است و نیاز به دانش خاصی دارد. اگر تخصص فنی کمی دارید بهتر است نگران این چالش‌ها نباشید چراکه ما می‌توانیم از 0 تا 100 اجرای پروژه‌های رباتیک در کنار شما باشیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق شماره زیر با تیم تی‌اس‌گروپ تماس بگیرید.

02536148

سلول رباتیک از چه اجزایی تشکیل شده است؟

بیشتر سلول‌ها از اجزای زیر تشکیل شده‌اند:

1- ربات‌ها

ربات‌هایی که در سلول‌ها استفاده می‌شوند بسیار متنوع هستند؛ در ادامه شما را با سه مدل از این ربات‌ها آشنا خواهیم کرد.

  • ربات صنعتی

بیشتر سلول های رباتیک از ربات‌های صنعتی استفاده می‌کنند. این ربات‌ها با داشتن بازوهایی شبیه به بازوی انسان انعطاف‌پذیری خوبی را از خود نشان می‌دهند و برای بلندکردن اجسام سنگین و اجرای عملیات‌های پیچیده در محدوده‌های مختلف بسیار مناسب هستند.

  • ربات SCARA

ربات‌ اسکارا با بازویی که دارد بهترین گزینه برای انجام عملیات‌های سبک است. این ربات‌ها می‌توانند با ظرافت زیادی اجسام سبک را بلند کرده و با آن کار کنند.

  • ربات دلتا

ربات دلتا به‌خاطر ظاهری که دارد به اسم ربات عنکبوتی هم شناخته می‌شود. این ربات هم مثل ربات اسکارا توان انتخاب و جابه‌جایی اجسام در بردهای کوتاه را دارد و می‌تواند اشیای سبک را با سرعت بسیار بالایی کنترل کند.

طراحی و اجرای سلول رباتیک
با اجزای تشکیل‌دهنده سلول‌ها بیشتر آشنا شوید!

2- حس‌گرها

حس‌گرها در سرتاسر سلول‌ها وجود دارند و باعث بازخورد سریع ربات‌ها می‌شوند. یکی از حس‌گرهایی که در سلول وجود دارد، سیستم‌ بینایی‌ست. سیستم‌های بینایی به ربات کمک می‌کنند تا درک بهتری از محیط داشته باشد و علاوه‌بر عملکرد دقیق و امن، به‌راحتی با محیط اطراف خود سازگار شود.

3- کنترل‌کننده‌ها

کنترل‌کننده‌ها مغز اصلی سلول‌های رباتیک هستند. کنترل‌کننده‌ها به‌وسیله اطلاعاتی که از حس‌گرها دریافت می‌کنند می‌توانند به تنظیم حرکات و اعمال ربات‌ها بپردازند.

4- موانع ایمنی

چون ربات‌ها با سرعت بسیار بالایی در سلول مشغول به کار هستند، موانع ایمنی سرسختی برای سلول در نظر گرفته شده است. موانعی مثل:

  • موانع لیزری

حس‌گرهای لیزری در چند نقطه از سلول قرار دارند و مراقب هر نوع جسم خارجی هستند. اگر جسم خارجی از مرز مشخص‌شده عبور کند، سرعت ربات‌ها کم شده یا به‌طورکامل متوقف می‌شوند. وقتی که جسم خارجی در فاصله ایمنی قرار بگیرد، روبات‌ها خودبه‌خود مجددا فعال می‌شوند.

  • موانع فیزیکی

وقتی از موانع فیزیکی صحبت می‌کنیم، منظورمان محفظه‌ای‌ست که دور سلول را پوشش داده است؛ کارکنان تنها زمانی می‌توانند وارد این محفظه بشوند که ربات‌های درون سلول غیرفعال باشند.

جمع‌بندی

در این مقاله با شما در مورد سلول های رباتیک صحبت کردیم. این ابزارها می‌توانند سطح بالایی از کیفیت، اتوماسیون، دقت و بهره‌وری را به شما ارائه دهند. اگر شما هم قصد راه‌اندازی سلول رباتیک را در محیط‌کاری خود دارید، می‌توانید برای طراحی و اجرای آن‌ها، از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید!

02536148

ما در تی‌اس‌گروپ، از شرکت یاسکاوا به‌طورمستقیم پشتیبانی فنی دریافت می‌کنیم و می‌توانیم تمامی ربات‌های شرکت یاسکاوا را بدون واسطه از خود شرکت به دست شما می‌رسانیم؛ همچنین شما می‌توانید برای آموزش، اجرای پروژه رباتیک و تعمیر و نگه‌داری ربات نیز با ما در تماس باشید.

آیا ویژگی خاصی وجود دارد که بخواهید آن را در سلول رباتیک مشاهده کنید؟ لطفا نظرات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1- آیا سلول های رباتیک تنها برای کارخانه‌های بزرگ کاربرد دارد؟

این سلول‌های بیشتر برای عملیات‌های بزرگ استفاده می‌شود؛ اما بسته به نیازی که دارید می‌توانید از آن در کارهایی با مقیاس کوچک‌تر نیز استفاده کنید.

2- مهم‌ترین مزایای استفاده از سلول های رباتیک کدامند؟

از مهم‌ترین مزایای استفاده از سلول می‌توان به افزایش ایمنی، افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه نیروی‌کار و افزایش سرعت اشاره کرد.

3- سلول جوشکاری رباتیک از چه اجزایی تشکیل شده است؟

سلول جوشکاری رباتیک از بدنه ربات، منبع تغذیه جوشکاری، کولر، مشعل جداکننده، سیم جوشکاری، دیسک عایق، کابل مشعل، گردن مشعل، نگه‌دارنده سیم‌ جوش و پایه منبع تغذیه تشکیل شده است.

برای مطالعه بیشتر شما

Robotic Cells

WHAT IS A ROBOTIC CELL

WHAT IS A ROBOT CELL?

Benefits of Robotic Workcells

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *