همه میدانیم که ورود رباتهای صنعتی به صنایع مختلف، تحول بزرگی ایجاد کرد. کارایی بالای رباتهای صنعتی، باعث بیشتر شدن محبوبیت آنها در صنایع مختلف میشود. سوالی که پیش میآید این است که، حرکات و عملکرد رباتها چگونه کنترل میشود؟ پاسخ این سوال را باید در کنترلر ربات صنعتی جستوجو کنیم.
درست است که رباتها از طریق هوش مصنوعی و برنامهنویسی مخصوص آماده بهکار میشوند، اما حرکات و کارهای آنها باید به درستی کنترل شود.
پس در ادامه گذری به کنترلرهای صنعتی میزنیم و انواع آنها را بررسی میکنیم. اگر از علاقهمندان حوزه رباتهای صنعتی هستید، مطالب امروز بیشتر شما را شیفته صنعت رباتیک میکند. پس همراه ما باشید.
کنترلر ربات صنعتی چیست؟
انسان، همه حرکات خود را تحت فرمان مغز انجام میدهد. مشابه این عملکرد، در رباتهای صنعتی دیده میشود. به چه صورت؟ کنترلر ربات صنعتی، درواقع مغز ربات صنعتی است که به کمک آن وظایف خود را انجام میدهد. کنترلر از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هوش انجام کار را به بازوی مکانیکی میدهد.
بخشهای مختلف کنترلر
- ربات باید از طریق سنسورها با محیط بیرون ارتباط داشته باشد. بخشی در کنترلر وجود دارد که اجازه این کار را به ربات صنعتی میدهد.
- بخش دیگری که در کنترلر وجود دارد، دادههای ذخیره شده در حافظه را تغییر میدهد، و داده را برای ارتباط با اجزای دیگر کنترل، بهکار میبرد.
- بخشی وجود دارد که حرکت اجزای مخصوصی در نقاط معین را مقداردهی میکند و در نقطه مخصوص دیگری به پایان میرساند.
- بخش دیگر کنترلر، واحد محاسباتی است که محاسبات لازم را برای کنترلر انجام میدهد. این محاسبات برای مشخص کردن مسیر، سرعت و موقعیت بازوی مکانیکی انجام میشود.
- بخش دیگری که واسطه است برای بهدست آوردن دادهها (اطلاعات سیستم بینایی، مختصات هر مفصل و…)، و همچنین واسطهای برای اعمال سیگنال کنترل به محرک مفصلها.
- بخشی در کنترلر وجود دارد که اطلاعات کنترلر را به واحد تبدیل توان منتقل میکند. این انتقال به شکلی انجام میشود که محرکهای مفصل، باعث حرکت مطلوب مفصلها شوند.
- بخش دیگری که واسطه ربات با تجهیزات دیگر است. این بخش کنترلر کمک میکند، کنترلر ربات با واحدهای خارجی و ابزارهای کنترل دیگر، در ارتباط باشد.
انواع کنترلر رباتهای صنعتی
هر کمپانی سازنده رباتهای صنعتی، کنترلر مخصوصی را تولید میکند. در ادامه چند نمونه از کنترلر کمپانیهای معروف را بررسی میکنیم که با انواع آنها بیشتر آشنا شوید.
کنترلر رباتهای صنعتی ABB
کنترلرهای این مدل از رباتها، سیر تکاملی جالبی داشتند. مثلا حجم کنترلر کوچکتر شد، نرمافزار آن ارتقا پیدا کرد، صفحه نمایش رنگی و تاچ به آن اضافه شد. این تغییرات در گذر زمان و با آزمون و خطا همراه بودند. انواع کنترلرهای این کمپانی شامل؛ S3، S4، S4C و IRC5 هستند.
کمپانی ABB، کنترلر S3 را بعد از S2 وارد بازار کرد. کنترلر S3 با زبان برنامهنویسی در سال1993 تولید شد. کنترلر S4 از این کمپانی، در سال1996 تولید شد. کنترلرهای S4C با حجم کم و قدرت پردازش بالا، درسال1997 وارد بازار شدند.
کنترلر رباتهای صنعتی IRC5 که حاصل 40سال تجربه رباتیک این کمپانی است، در سال2004 وارد بازار شد. این کنترلر میتواند 4ربات صنعتی را همزمان کنترل کند.
کنترلر رباتهای کوکا
محبوبترین و منحصربهفردترین کنترلر رباتهای صنعتی، کنترلرهای ربات کوکا هستند. از ویژگیهای کنترلر ربات کوکا، میتوان به سهولت در راهاندازی و ارتباط با همه پروتکلهای صنعتی، اشاره کرد. انواع کنترلر رباتهای کوکا شامل؛ KRC1، KRC2، KRC4 و KRC5 هستند.
کنترلر صنعتی KRC1 در سال1996 برای اولین بار وارد بازار شد. در سال 2000، کمپانی کوکا کنترلر KRC2 را با ویژگیهای منحصربهفرد، به بازار عرضه کرد. KRC4 درسال2010 در 5سایز تولید و وارد بازار شد.
جدیدترین نسل کنترلرهای ربات صنعتی کمپانی کوکا، KRC5 است که در سال 2020 به بازار عرضه شد.
کنترلر رباتهای فانوک
کمپانی فانوک، دائما در حال آپدیت محصولات خود است و باکیفیتترین محصولات را در اختیار کاربران قرار میدهد. انواع کنترلرهایی که توسط این کمپانی به بازار عرضه شده شامل؛ RJوRH، RJ2، RJ3، RJ3IB، R30iB و R30iB Plus هستند.
کنترلرهای RJوRH از کنترلرهای خیلی قدیمی این شرکت و منسوخ شده هستند. RJ2 در سالهای 1995تا1997، در 3سایز توسط این کمپانی تولید شد. در سالهای 1998تا2001، RJ3 با سرعت پردازش بالاتر توسط کمپانی فانوک وارد بازار شد.
مدل RJ3IB، سالهای 2001تا2007 در 3سایز تولید و به بازار عرضه شد. کمپانی فانوک کنترلرهای ربات صنعتی R30iB را در سال2015 در 4مدل وارد بازار کرد. همچنین در سال2017، جدیدترین نسل کنترلرهای صنعتی را با نام R30iB Plus، با قدرت پردازش بالا، رزولوشن تصویر بالا و مصرف انرژی کمتر، به بازار عرضه کرد.
جمعبندی و نکات پایانی مربوط به کنترلر ربات صنعتی
کنترلر ربات صنعتی، درواقع مغز رباتیک است که کمک میکند، حرکات ربات بهدرستی و بادقت انجام شود. کنترلر بخشهایی دارد که هر کدام از این بخشها، حرکات خاصی را کنترل میکنند. در نهایت، یک ربات صنعتی، بادقت یک خط تولید بینقص را اداره میکند. خط تولیدی که نیازی به نیروی انسانی ندارد.
کنترلرها با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، پیشرفتهتر شده و عملکردهای ویژهای به آنها اضافه شده است. در حال حاضر، کنترلرهایی که در دنیا توسط کمپانیهای مختلف تولید میشوند، جزء بهترینها بوده و مطابق تکنولوژیهای روز دنیا هستند.
درست است که تحریمها در کشورمان باعث شده دسترسی به سیستم رباتیک و انواع کنترلر سخت باشد، اما شرکت تی اس گروپ، آماده همکاری با صنایع مختلف است که بهروزترین تکنولوژی را در اختیار شما قرار دهد. برای تهیه محصول، دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر، با شمارههای درج شده تماس بگیرید.
بدون دیدگاه