سنسور رباتیک

واژه‌ی «درک کردن» برای همه ما آشناست، ما یک رویداد را در محیط پیرامون می‌بینیم یا می‌شنویم و نسبت به آن رویداد چیزی را در وجودمان احساس می‌کنیم که نام آن درک یا فهمیدن است. شاید برایتان عجیب باشد ولی ربات‌ها هم یک درک مشتق دارند که به نام سنسور رباتیک شناخته شده است. اگر می‌خواهید در مورد نحوه کار ربات‌ها و درک آن‌ها از محیط پیرامون، اطلاعات تازه و جدیدی را به دست بیاورید تا پایان این مطلب همراه ما باشید، ما با مشورت بهترین مهندسین رباتیک، جامع‌ترین مقاله در مورد وجود سنسور در رباتیک را برای شما آماده کردیم تا از خواندن این مقاله لذت ببرید.

سنسورهای رباتیک
سنسور رباتیک

سنسور صنعتی چیست؟

در تکنولوژی به سنسورهای رباتیک، حس‌کننده می‌گویند. حتما می‌پرسید واژه حس کننده یعنی چی و کار آن چیست؟ ما انسان‌ها از طریق حس چشایی، بویایی، شنوایی و… محیط پیرامون خود را شناسایی می‌کنیم و نسبت به اتفاقاتی که در اطرافمان می‌افتد، عکس العمل نشان می‌دهیم. سنسور برای ربات هم دقیقا شبیه حواس پنج‌گانه برای انسان است. نحوه کار سنسور ربات صنعتی به این صورت است که کمیت‌های فیزیکی یا رطوبت و حرارت را به کمیت‌های خروجی آنالوگ یا دیجیتال تبدیل می‌کند.

پیش از اینکه ربات‌های هوشمند وارد عرصه صنعت شوند، ربات‌های با عملکرد محدود که نیازی به هوش مصنوعی نداشتند، در عرصه صنعت مشغول به فعالیت بودند اما ورود هوش مصنوعی به این عرصه کاری کرد تا ربات‌های وظایف پیچیده‌تری را انجام دهند. وجود سنسور برای ربات هوشمند جز مهمترین گزینه‌ها به حساب می‌آید چون به نوعی چشم و گوش ربات است. درک ربات از محیط پیرامون و تشخیص ورودی‌های حسی مثل دوربین‌هاريال میکروفون‌ها سیگنال‌های بی سیم و… از طریق سنسور رباتیک امکان‌پذیر است.

کاربرد سنسور برای ربات صنعتی

ربات‌های صنعتی برای کمک به صنعت‌گران آمده‌اند. یکی از مهمترین کاربرد ربات‌ها این است که باعث شده است که صنعت‌گران از نیروهای انسانی کمتری استفاده کنند و در هزینه‌هایشان صرفه‌جویی شود. از دیگر مزایای ورود رباتیک به عرصه صنعت می‌توان به سریع‌تر انجام شدن کارها و بهبود عملکرد خط تولید اشاره کرد. وجود سنسور در ربات‌ صنعتی باعث شده است که این ربات‌ها به صورت هوشمند بتوانند پیچیده‌ترین فعالیت‌ها را انجام دهند. انواع سنسور برای ربات صنعتی عبارتند از:

1- سنسور بدنه

یک ربات هوشمند برای حرکت درست نیاز به یک سنسور رباتیک دارد تا در مورد موقعیت و مکان خود اطلاعاتی به دست بیاورد، جمع‌آوری این اطلاعات کار سنسور بدنه است. با دریافت و پردازش اطلاعاتی که سنسور بدنه به ربات می‌دهد، سیستم رباتیک مطلع می‌شود که باید به کدام طرف حرکت کند و شیب حرکت آن چقدر باشد.

سنسور برای ربات
سنسور ربات صنعتی

2- سنسور فشار و تماس

سنسور فشار در صنعت کاربرد فراوانی دارد. این سنسور برای ربات شبیه حس لامسه برای انسان عمل می‌کند و به محض اینکه فشار را تحمل کرد، آن را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند و باعث ایجاد واکنش از سوی ربات می‌شود. از سنسور فشار و تماس در صنایع مربوط به خودروسازی استفاده می‌کند چون وجود این سنسور باعث می‌شود که از تصادف جلوگیری شود و اتوموبیل در دست‌اندازها آسیب نبیند. این سنسور برای بلند کردن جسم و جا به جایی یک محصول و همچنین توقف ربات هنگام مواجه با یک جسم سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3- سنسور ولتاژی

تغییر در پارامترهای محیطی باعث می‌شود که سنسور ولتاژی، ولتاژهای متفاوتی را بسازد و بر حسب ولتاژ تولید شده، سیگنال‌هایی را به دستگاه کنترل کننده بفرستد. صنعت‌گران به دلیل جا گیر نبودن، سهولت نصب و میزان حساسیت بالای سنسور ولتاژی از این محصول در صنعت استفاده می‌کنند.

4- سنسور تشخیص گاز

در صنعت وجود سنسور برای ربات علاوه بر اینکه باعث پیشبرد کارها می‌شود، از صدمات هم جلوگیری می‌کند. ایجاد باران‌های اسیدی، تخریب محیط زیست و مسمومیت خطرناک نیروهای کار خیط تولید از صدمات ناشی از گاز و آلاینده‌هاست. وجود سنسور گاز و تشخیص گاز توسط این عنصر می‌توان صدمات ناشی از آن را کم کرد. این سنسور قیمت بسیار پایینی دارد و برای محیط‎های بسته پر خطر مناسب است.

سنسور در رباتیک
سنسورهای رباتیک

5- سنسور تشخیص دما

یکی از پر کاربردهای مهم سنسور در رباتیک، تشخیص دماست. با استفاده از سنسور تشخیص دما می‌توان درجه گرمی یا سردی هوا را اندازه‌گیری کرد و آن را به یک واحد قابل خواندن تبدیل کرد. در صنعت ساختمان سازی برای اندازه‌گیری دمای خاک، چاه‌ها، سدهای عظیم بتونی و… از این سنسور ربات صنعتی استفاده می‌کنند.

انواع سنسور محدود به مواردی که گفته شد، نمی‌شود. این دریا پهناورتر از این حرف‌هاست و شما برای آشنایی با ربات‌های هوشمند بیشتر و کاربرد سنسور در رباتیک می‌توانید با مشاوران این سایت تماس بگیرید تا شما را به مقاله‌های معتبر ارجاع بدهند.

نتیجه‌گیری

سنسورهای رباتیک باعث آسان‌تر شدن و بهتر شدن کارها شدند. پیش از وجود سنسور در رباتیک بیشتر فعالیت‌های مربوط به خد تولید کارخانه‌ها به صورت دستی و با نیروی انسانی انجام می‌شد اما پس با استفاده هوش مصنوعی و مزیت‌های سنسور برای ربات هوشمند به مروز سنگین‌ترین فعالیت‌های صنعتی که مستلزم نیرو یا دقت فراوانی بود با ترکیب هوش مصنوعی و سنسور توسط ربات صنعتی و بدون دخالت انسانی انجام شد. اگر شما یک صنعتگر هستید و می‌خواهید با ورود به دنیای ربات‌های صنعتی هوشمند کارها را برای خود آسان کنید، با مشاوران سایت ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *