اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی برای صنعت‌گران مثل یک همکار خوب و قانونمند عمل می‌کند. این سیستم یک برنامه‌ریز خوب و کاردان است که با مدیریت دقیق باعث می‌شود که در خط تولید فرایند کارها به صورت دقیق و برنامه‌ریزی شده انجام شود، خطاهای انسانی کمتر شود و در نتیجه محصول نهایی با کیفیت مطلوبی در اختیار مشتریان قرار بگیرد. اگر می‌خواهید در مورد مزایا و معایب این سیستم مهم و کارآمد اطلاعات جدید و تازه‌ای را به دست بیاورید تا پایان مطلب همراه ما باشید. این مقاله با کمک بهترین مشاورین و مهندسین رباتیک و دستگاه‌های خودکار نوشته شده و اطلاعات آن از مرجع‌های معتبر به دست آمده است. مقاله را تا آخر بخوانید و سایت را ترک نکنید.

برای مطالعه در مورد مراحل اجرای اتوماسیون صنعتی مقاله‌ای که در این زمینه برایتان تهیه کرده‌ایم را مطالعه بفرمایید

 

اتوماسیون صنعتی چیست
اتوماسیون صنعتی چیست؟

اتوماسیون صنعتی چیست؟

یک سیستم اتوماسیون صنعتی برای این به وجود آمده است که در صنعت کارهایی که به صورت تکراری انجام می‌شود را به صورت اتوماتیک و خودکار انجام دهد. فعالیت‌های این سیستم از طریق ربات‌ها و نرم‌افزارهای رایانه‌ای انجام می‌شود. عملکرد این سیستم‌ها به این صورت است که پس از نصب بر روی دستگاه بتواند مقادیر مناسب را بر اساس داده‌های واقعی تنظیم کند و سپس شرایط عملیاتی را برای دستگاه فراهم کند. از آنجایی که این سیستم‌های کارآمد از طریق برنامه‌نویسی توسعه پیدا می‌کنند، با گسترش روزافزون اینترنت و به روز شدن زبان‌های برنامه‌نویسی، سطح آن‌ها ارتقا پیدا می‌کند.

مزایا اتوماسیون صنعتی چیست؟

1- این سیستم باعث افزایش راندمان و بهره‌وری از سیستم می‌شود.

پیش از ورود اتوماسیون صنعتی کارخانه‌های تولیدی از بخش‌های مجزا تشکیل شده بودند که کاملا جدا از هم فعالیت می‌کردند و ارتباط بین آن‌ها از طریق اپراتور تنظیم می‌شد اما پس از ورود سیستم اتوماسیون صنعتی به دنیای صنعت، با استفاده از فنون اتوماسیون و ایجاد یک شبکه در نظام تولید، بین دستگاه‌ها و ربات‌ها ارتباط ایجاد شد و با این روش میزان راندمان و بهره‌وری از سیستم‌ها افزایش پیدا کرد.

2- ایجاد هماهنگی در فرایند کارها

عملکرد اتوماسیون به این صورت است که باعث می‌شود پروسه‌ها همسو و ردیف باشند و یک شبکه یکپارچه از تجهیزات به واسطه تکنولوژی پیشرفته دنیای امروز با هم مرتبط شوند و هماهنگ عمل کنند.

3- کاهش هزینه‌های خط تولید و تسریع بخشیدن به فرایند کارها

اتوماسیون صنعتی با استفاده از فرایند هوش مصنوعی به روش‌های مختلفی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های تولید می‌شود. صنعت‌گرانی که از این سیستم در فرایند تولیدشان استفاده می‌کنند، نیروهای انسانی کمتری را استخدام می‌کنند چون در دنیای دیجیتال با استفاده از هوش مصنوعی و حسگرها بسیاری از کارها به صورت اتوماتیک انجام می‌شود و اتوماسیون صنعتی به این فرآیند نظم می‌بخشد.

اتوماسیون صنعتی
مزایا اتوماسیون صنعتی چیست

4- این سیستم پیشرفته بستری را برای پیروی از مقررات و وضع مقررات جدید ایجاد می‌کند.

گاهی در خط تولید کارخانه‌ها نیاز است که دستگاه‌ها از قوانین و مقررات خاصی پیروی کنند، در این شرایط اتوماسیون صنعتی به کار می‌آید. این سیستم هوشمند، یک سطح جدیدی از نظارت و کنترل بر فرایندها را برای صنعت‌گران به وجود می‌آورد و یک برنامه‌نویس یا طراح رباتیک می‌تواند برنامه لازم را برای دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف ایجاد کند.

5- خطاهای انسانی به حداقل می‌رسد.

در خیلی از مواقع چیزی که باعث افزایش هزینه‌های تولید می‌شود و کیفیت محصولات کارخانه را پایین می‌آورد، خطاهای انسانی است. این سیستم باعث می‌شود که خیلی از فرایندهای حساس خط تولید به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک انجام شود و بنابراین خطاهای انسانی به حداقل برسد.

6- به‌کارگیری این سیستم در یک واحد صنعتی باعث افزایش رضایت مشتریان می‌شود.

نظم و سازماندهی که این سیستم در فرایند خط تولید ایجاد می‌کند، باعث می‌شود که محصول نهایی که تولید می‌شود، از کیفیت خوبی برخوردار باشد و رضایت مشتری را جلب کند.

7- وجود این سیستم در صنعت باعث افزایش رضایت کارکنان می‌شود.

از زمانی که سیستم‌های خودکار یا نیمه اتوماتیک وارد دنیای صنعت شدند، بسیاری از کارهای تکراری که باعث خستگی نیروی انسانی می‌شد به دستگاه‌ها و ربات‌های صنعتی سپرده شد. بنابراین نیروهای انسانی توانستند وقت خودشان را روی ارتقای سطح کیفی محصولاتشان بگذارند و راندمان کار را بالا ببرند.

8- وجود این سیستم  باعث افزایش ایمنی کار می‌شود.

قبل از اینکه دستگاه‌های نیمه اتوماتیک و خودکار جهان صنعت را متحول کنند، کارهای سخت و سنگینی که ریسک زیادی داشت را کارگران انجام می‌دادند و ممکن بود که نیروهای کار بر اثر انجام کارهای سنگین صدمات جدی ببینند. همه تلاش سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک بر این است که بتواند کارهای سنگین را به دستگاه‌ها بسپارد و با این کار باعث افزایش ایمنی کارگران شوند.

اتوماسیون صنعتی چیست
فایده سیستم خودکار و نیمه اتوماتیک

9- وجود سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک در صنعت باعث دیجیتالی شدن کارها و حذف کاغذ شد.

قبل از اینکه دیجیتال به محیط صنعت پا بگذارد، فرایند ثبت اسناد یا یادداشت‌ها با کاغذ انجام می‌شد و در نتیجه درختان زیادی قطع می‌شدند و به محیط زیست آسیب می‌رسید. اما ورود سیستم‌های دیجیتالی باعث شد که بسیاری از فرایندهای ثبت به صورت خودکار و دیجیتالی انجام شود و در نتیجه درختی به خاطر تولید کاغذ قطع نشود.

10- وجود سیستم اتوماسیون صنعتی باعث می‌شود که بسیاری از فرایندهای خط تولید به صورت  استاندارد انجام شود.

بیشتر کسب و کارها برای استاندارد سازی گردش کار در انجام فرایندهای صنعتی از سیستم‌های خودکار یا نیمه اتوماتیک استفاده می‌کنند. وجود این سیستم‌ها میزان خطا را کاهش می‌دهد و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

11- در این سیستم‌ها امکان بروزرسانی وجود دارد.

ممکن است که پس از مدتی یک صنعتگر بخواهد روند کار خود را تغییر دهد. سیستم‌های خودکار این امکان را دارد که اپراتور یا برنامه‌نویس بتواند برنامه‌اش را به روز کند و روند کار را تغییر بدهد.

12- باعث کاهش ساعات کاری می‌شود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باعث شده است اغلب صنعت‌گران از سیستم‌های خودکار استفاده کنند، تسریع بخشیدن به فرایند کارهاست. از آنجایی که خیلی از کارهای تکراری توسط این سیستم انجام می‌شود، ساعات کاری کارکنان کمتر می‌شود.

13- باعث می‌شود که صنعت‌گران بتوانند از روش‌های خلاقانه برای تولید محصول استفاده کنند.

زمانی که کارهای پیچیده توسط دستگا‌ه‌ها و هوش مصنوعی انجام شود، به صنعت‌گران این فرصت داده می‌شود که بتوانند به جای نیرو و توان خود از ذهنشان استفاده کنند و با برنامه‌ریزی‌های جدید و دقیق محصولات عالی را تولید کنند.

معایب سیستم اتوماسیون صنعتی چیست؟

هیچوقت اینطور نیست که یک سیستم کارآمد هیچ عیبی نداشته باشد چون به هر حال هیچ محصولی کامل نیست. زمانی یک سیستم را کارآمد می‌دانیم که میزان عیب‌های آن کمتر از مزایایش باشد. سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک هم بخاطر اینکه عیب‌هایشان با انگشت‌های دست قابل شمارش است و مزایای آن بیشتر است، به عنوان یک سیستم کارآمد شناخته شده‌اند.

اتوماسیون صنعتی
معایب اتوماسیون صنعتی

دو عیب سیستم اتوماسیون صنعتی عبارت است از:

1- هزینه‌های بالا نصب، نگهداری و تعمیر

یکی از عیب‌های این سیستم این است که یک صنعتگر برای نصب و نگهداری آن باید هزینه زیادی کند. برخی از این سیستم‌ها نیاز به نیروی کار شبانه‌روزی برای مدیریت فرایندها دارند و کار با آن‌ها فقط برای مهندسین توانمند و متخصص آسان است. اگر دستگاه خراب شود، هزینه تعمیر آن‌ها زیاد است و صنعتگر باید برای تعمیر و سلامت دستگاه هزینه زیادی کند. درست است که هزینه‌های نصب، نگهداری و تعمیر این سیستم‌ها زیاد است اما در عوض باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شود و دیگر نیاز نیست که یک صنعتگر برای انجام کارهای تکراری به نیروی کار حقوق بدهد.

2- از بین بردن فرصت‌های شغلی برای نیروهای کار

سیستم‌های اتوماسیون به سمت این می‌روند که بتوانند در کارهای صنعتی جایگزین انسان شوند و کم کم بیشتر صنایع با استفاده از سیستم‌های خودکار کارهایشان را انجام دهند و نیروهای کار کمتری استخدام شوند. اگر نیروهای کار، خودشان را با پیشرفت روزافزون تکنولوژی هماهنگ نکنند، به مرور این سیستم‌ها در صنعت جایشان را می‌گیرند و شغل‌شان را از دست می‌دهند. پیشنهاد ما به شما این است که سعی کنید زبان این دستگاه‌ها را بفهمید و به عنوان اپراتور دستگاه و مهندسین کاربلد در صنایع مشغول به کار شوید چون به زودی هیچ واحد صنعتی برای انجام کارهای ساده، نیروهای انسانی را استخدام نمی‌کند.

اتوماسیون صنعتی چیست
اتوماسیون صنعتی

کاربرد اتوماسیون صنعتی چیست؟

این سیستم‌ها در واحدهای صنعتی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و با کنترل و مانیتورینگ دقیق در شرکت‌ها و صنایع مختلفی مثل نفت، گاز، چاپ و نشر، کشاورزی، نساجی، پوشاک، پتروشیمی، انرژی اتمی، ناتو  تکنولوژی و… قابل استفاده هستند. در صنایع و واحدهای مختلف تولیدی برای اندازه‌گیری و سنجش دما، فشار، جریان، سطح، ترکیبات شیمایی و خطوط تولید از سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک استفاده می‌کنند.

اتوماسیون صنعتی
کاربرد دستگاه‌های اتوماتیک در صنعت

این سیستم‌ها برای ساده‌ترین کارها تا پیچیده‌ترین کارها در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک با کمک بهترین مهندسین و متخصصین توانسته‌اند که خط تولید کارخانجات و واحدهای تولیدی را رونق ببخشند چون زمانی که فرایند کارها به صورت اتوماتیک انجام شود، مدت زمان انجام کار کاهش پیدا می‌کند و محصولات بیشتری تولید می‌شود.

نتیجه‌گیری

در جهان امروز که هوش مصنوعی و اینترنت، جهان صنعت را متحول کرده است؛ سیستم‌های جدید و نوینی توسط صنعت‌گران به کار گرفته می‌شود تا بتوانند بهتر و دقیق‌تر کار کنند. اگر شما یک صنعتگر هستید ولی در مورد اتوماسیون صنعتی یا سیستم‌های خودکار و نیمه اتوماتیک چیزی نمی‌دانید، می‌توانید از طریق تماس با مشاوران ما اطلاعات تازه و کاربردی را به دست بیاورید. در صورتی که قصد به کارگیری این دستگاه‌ها را ندارید و فقط می‌خواهید در این حوزه تحقیق کنید، باز هم مشاوران ما در خدمت شما هستند چون هدف از تی اس گروپ رواج استفاده از سیستم‌های رباتیک در صنعت است که باعث می‌شود فرایند کارهای صنعتی با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *