دوربین های پردازش تصویر

دوربین‌های صنعتی توسط هوش مصنوعی طراحی و برنامه‌نویسی شده‌اند که به طور کلی در صنایع و کارخانه‌جات تولیدی از جمله رباتیک، جابه‌جایی، مونتاژ و یا مهندسی مکانیک کاربرد دارند. دوربین های پردازش تصویر نیز نوعی از دوبین‌های صنعتی هستند که در راستای هوشمندسازی خط تولید و در سیستم‌ بینایی ربات از آن‌ها استفاده می‌شود. با نوع هوشمند این دوربین‌ها، علاوه بر تصویر برداری، می‌توان به پردازش تصویر و تغییر پارامترهای آن نیز پرداخت.

اگر قصد دارید با ویژگی‌های دوربین صنعتی پردازش تصویر بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله از تی اس گروپ همراه ما باشید.

انواع دوربین های پردازش تصویر

این نوع دوربین‌ها با دوربین‌های معمولی تفاوت بسیاری دارند و از کیفیت بالاتری برخوردارند. خروجی‌هایی که یک دوربین پردازش تصویر به ما می‌دهد کمک می کند تا بازیابی و درک بهتری نسبت به اطلاعات کیفی و کمی محصول داشته‌باشیم؛ و اما دوربین‌های مخصوص پردازش تصویر خود دو نوع هوشمند و بر مبنای کامپیوتر دارند:

1-دوربین صنعتی PC BASE

این دوربین‌ها که مبتنی بر کامپیوتر هستند کار پردازش تصویر را انجام نمی‌دهند. در واقع تصویر گرفته‌شده توسط این دوربین، در کامپیوتر توسط نرم افزارهای مخصوص پردازش تصویر، پردازش می‌شود و طبق خواسته کاربر و براساس برنامه نوشته‌شده، تحویل داده می‌شود. برای انجام این کار به برنامه‌نویسی پردازش تصویر و برخی تجهیزات دیگر نیز نیاز داریم.

بهترین مزیت این نوع دوربین‌ها این است که در پردازش آن دامنه انتخاب وسیع‌تری داریم و می‌تواند پاسخگوی نیاز کاربرهای مختلف باشد.

دوربین پردازش تصویر صنعتی سنسوپارت
دوربین پردازش تصویر صنعتی سنسوپارت

2-دوربین پردازش تصویر هوشمند

Smart camera ها کار پردازش تصویر هم انجام می‌دهند و براساس تنظیماتی که کاربر تعیین کرده و الگوریتم‌های پردازشی، خروجی مشخصی را تحویل می‌دهند. در واقع با این سیستم نیازی به برنامه‌نویسی پردازش تصویر نداریم و پردازش درون خود دوربین اتفاق میافتد. اما انعطاف‌پذیری کمی دارد و نمی‌تواند نیاز کاربرهای مختلف را برطرف کند.

ویژگی‌های دوربین پردازش تصویر صنعتی

در دوربین‌های صنعتی سیگنال‌های نوری به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌شوند و در نهایت یک تصویر دیجیتالی ارائه می‌دهند. برای پردازش تصویرها از الگوریتم‌ها، فیلترها و تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌شود که بتوان درک تصاویر را برای ماشین‌ها افزایش داد و به حفظ و ارتقای سرعت و کیفیت تولید کمک کرد.

دوربین پردازش تصویر COGNEX
دوربین پردازش تصویر COGNEX

1-سازگاری با محیط‌های صنعتی

این نوع دوربین‌ها عموما با دوام‌تر از انواع دیگر دوربین هستند و نسبت به ارتعاشات، فشار و دمای بالا مقاومت بیشتری دارند. با توجه به طراحی ویژه بدنه دوربین‌های صنعتی، باید گفت در برابر نفوذ رطوبت و گرد و غبار نیز مقاوم هستند.

The robust, industrial-grade cameras can be used flexibly over a wide temperature range. The lens protection tube with thermally hardened anti-reflective glass ensures that the focus position does not vary and offers extremely high resistance to cleaning agents and general handling without requiring additional housing. Well thought-out mounting options and the small installation depth in the optical axis give you more freedom in machine design


دوربین های قوی و صنعتی را می‌توان به صورت انعطاف‌پذیر در محدوده دمایی وسیع استفاده کرد. لوله محافظ لنز با شیشه ضدانعکاس سخت‌شده حرارتی تضمین می‌کند که موقعیت فوکوس تغییر نمی‌کند و مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل تمیزکننده و جابجایی عمومی بدون نیاز به محفظه اضافی ارائه می‌دهد. گزینه‌های نصب به خوبی فکر شده و عمق نصب کوچک در محور نوری به شما آزادی بیشتری در طراحی ماشین می‌دهد.
منبع:

beckhoff.com

2-سرعت مثال‌زدنی در عکس برداری

دوربین های پردازش تصویر با دریافت یک سیگنال ضعیف هم می‌توانند عکس برداری را انجام دهند. همچنین برای عکس گرفتن از اجسامی که با سرعت زیاد در حال حرکت هستند هم می‌توانید از این دوربین‌ها استفاده کنید. چراکه برخلاف دوربین‌های معمولی قدرت عکس برداری با سرعت بالا را دارند و با توجه به سرعت حرکت جسم، می‌توانید سرعت عکس برداری را تنظیم کرده و بدون تخریب حتی یک پیکسل از عکس، یک تصویر با کیفیت و واضح داشته‌باشید.

دوربین صنعتی سنسوپارت
دوربین صنعتی سنسوپارت

3-قابلیت نصب آسان

برای استفاده از دوبین صنعتی پردازش تصویر می‌توانید از پایه‌های مختلفی کمک بگیرید. چراکه این دوربین‌ها به راحتی و فقط با کمک چند پیچ روی پایه قرار می‌گیرند؛ که این پایه‌ها را می‌توانید خودتان هم بسازید.

4-قابل تنظیم

پارامترهایی مثل ابعاد و نور تصویر را می‌توانید در دوبین‌های صنعتی، توسط نرم‌افزار آن ها انجام دهید و به راحتی تغییرات دلخواه را اعمال کنید.

5-مناسب با لنزهای مختلف

انواع لنزها را می‌توانید روی دوبین های پردازش تصویر صنعتی نصب کنید. لنزها برای تنظیم فاصله کاری (فاصله بین محصول و دوربین) کاربرد دارند و می‌توانید با توجه به نیاز خود، یک لنز مناسب به‌کار ببرید. البته پروژه‌های بینایی ماشین را معمولا با لنزهای معمولی می‌توان انجام داد و نیازی به تهیه لنز جداگانه نیست.

6-کیفیت کم‌نظیر در عکس برداری

کیفیت تصویر در اجرای پروژه و برنامه‌نویسی تاثیر بسزایی دارد و برای انجام پروژه‌های بینایی ماشین باید به آن توجه ویژه داشت. هرچه کیفیت حسگر دوربین بالاتر باشد، کیفیت تصویر هم بهتر خواهد شد. حسگرهای دوربین های پردازش تصویر صنعتی بسیار قوی هستند و می توانند تصاویر را با نویز بسیار پایین و کیفیت بسیار بالا تحویل دهند.

دوربین پردازش تصویر باسلر
دوربین پردازش تصویر باسلر

بهترین برند دوربین صنعتی پردازش تصویر + قیمت

دوربین صنعتی سنسوپارت و باسلر دو برند از بهترین دوربین های پردازش تصویر در ایران هستند که می‌توانید تهیه کنید. دوربین‌های سنسوپارت از لحاظ سخت‌افزاری بسیار با کیفیت و از لحاظ نرم‌افزاری بسیار پیشرفته و قابل ارتقاء هستند. دوربین باسلر نیز به دلیل کارایی و کیفیت بالا، دارای محبوبیت جهانی است.

قیمت دوربین‌های صنعتی بسته به اینکه در چه حوزه و صنعتی بخواهید از آن استفاده کنید متفاوت است. شاتر، لنز، کابل، کیفیت تصویر، سنسورهای دوربین و … عواملی هستند که در تعیین قیمت دوربین صنعتی پردازش تصویر نقش دارند.

جمع بندی

دوربین های پردازش تصویر در کارخانه‌ها و صنایع مختلفی کاربرد دارند و اگر می‌خواهید پروژه‌های خود را با کیفیت بالاتری پیش ببرید، حتما به یکی از آن‌ها نیاز خواهید داشت. برای مثال دوربین‌هایی که در اتوماسیون و رباتیک استفاده می‌شوند رزولوشن بالایی دارند و می توانند اطلاعات را با سرعت بالا برای سیستم‌های کنترل ارسال کنند. به طور کل دقت، کیفیت و اصول عملکرد این نوع دوربین‌ها بسیار عالی است.

مشاوره و راه اندازی

اگر در رابطه با دوربین های صنعتی پردازش تصویر سوال یا ابهامی دارید و یا می‌خواهید از مشاوره قبل از خرید استفاده کنید، می‌توانید از طریق کامنت یا تماس با شماره‌هایی که در سایت است با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول


1- دوربین‌های پردازش تصویر چه کاربردهایی دارند؟
دوربین‌های پردازش تصویر در طبف گسترده‌ای از صنایع از جمله تولید، رباتیک، امنیت، بهداشت، خودروسازی و کشاورزی کاربرد دارند و از آن‌ها برای کارهایی مثل کنترل کیفیت، تشخیص نقص، ردیابی اشیا و… استفاده می‌شود.
2- دوربین‌های پردازش تصویر چقدر دقیق هستند؟
دقت دوربین‌های پردازش تصویر به عوامل مختلفی مثل وضوح دوربین، الگوریتم‌های پردازش تصویر، شرایط نور و پیچیدگی کار بستگی دارد و دوربین‌های باکیفیت با قابلیت‌های پردازش پیشرفته دقت بسیار بالایی دارند.

آیا تی اس گروپ نماینده یاسکاوا است؟

در واقع هیچ شرکتی در حال حاضر نمایندگی یاسکاوا در ایران را ندارد. بعضی شرکت‌ها از این عنوان سوء‌استفاده می‌کنند و خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی می‌کنند تا نظر مشتریان را به خود جلب کنند. برای اطلاعات بیش‌تر مقاله نماینده یاسکاوا در ایران را مطالعه بفرمایید.

تی اس گروپ خود را نماینده یاسکاوا در ایران معرفی نمی‌کند اما ارتباط ما با یاسکاوا بدون واسطه است و به صورت مستقیم از یاسکاوا ساپورت فنی دریافت می‌کنیم.